Foto: FIVB
Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē otrdien tika apstiprināts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais priekšlikums piešķirt naudas balvas 798 775 latu apmērā par izciliem sasniegumiem sportā 2012.gada nogalē un 2013.gadā, informē IZM preses dienests.

Lielākās naudas balvas sportistiem piešķirtas par izciliem sasniegumiem Pasaules kausa izcīņās dažādos olimpiskajos sporta veidos. Skeletonistam Martinam Dukuram par pirmo vietu plānots piešķirt 17 000 latus, 12 750 latus par zelta medaļām saņems pludmales volejbolisti Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, kā arī bobsleja pilots Oskars Melbārdis un viņa ekipāžas stūmēji Daumants Dreiškens, Intars Dambis un Arvis Vilkaste.

Paralimpiskajam lodes grūdējam Aigaram Apinim par izcīnīto zelta medaļu pasaules čempionātā vieglatlētikā piešķirta naudas balva 16 000 latu apmērā, savukārt autosportists Reinis Nitišs, kurš šogad kļuva par Eiropas čempionu rallijkrosā, saņems balvu 1800 latu apmērā.

MK naudas balvas saņems arī sportistu treneri, atbalsta personāls un federācijas. Priekšlikumi par balvu piešķiršanu tiks apstiprināti valdībā 10.decembra sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!