Nosaukts Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai starptautiskajā turnīrā Tallinā, informē Latvijas Hokeja federācija.
Tallinā Latvijas komandas sastāvā spēlēs:

Vārtsargi Sergejs Naumovs, Dmitrijs Kuzmins;

Aizsargi Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Viktors Ignatjevs, Georgijs Pujacs, Andrejs Maticins, Agris Saviels, Igors Bondarevs, Arvīds Reķis;

Uzbrucēji Aigars Cipruss, Aleksandrs Ņiživijs, Aleksandrs Macijevskis, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Andrejs Ignatovičs, Sergejs Seņins, Artis Ābols, Kārlis Zirnis, Jānis Sprukts, Juris Štāls, Mareks Jass, Andrejs Kardašs.

Latvijas izlases hokejisti uz Tallinu devās otrdien no rīta, bet pēcpusdienā jau aizvadīs pirmo treniņu uz Igaunijas ledus. No Rīgas un Tallinu kopā ar komandu nedevās tikai Aigars Cipruss, kurš uz Tallinā ieradās pusdienlaikā tiešā ceļā no Helsinkiem, kopā ar savu klubu "IFK". Arī komandas vecākais treneris Kurts Lindstrēms Tallinā ierodas šodien tieši no Stokholmas. Pārējā komanda ceļu no Rīgas līdz Tallinai mēroja autobusā, pa ceļam Salacgrīvā ieturot arī pusdienas.

Trešdien Tallinā pirmās uz ledus izies Maskavas "Kriļja Sovetov" un Helsinku "IFK" vienības. Pēc sacensību atklāšanas nūjas krustos Igaunijas un Latvijas izlases. Ceturtdien vispirms par trešo vietu spēlēs trešdien zaudējumus piedzīvojušās komandas, bet vakarā par uzvaru turnīrā sacentīsies komandas, kas pirmajā spēļu dienā būs izcīnījušas uzvaras.

Tādējādi Tallinā starptautisko rūdījumu pirms gadu mijā gaidāmā pasaules čempionāta junioriem (U-20) Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā gūs mūsu juniori Dmitrijs Kuzmins, Agris Saviels, Jānis Sprukts, Juris Štāls. Te gan jāpiebilst, ka Agris Saviels Latvijas junioru izlases sastāvā Horvātijā nespēlēs, jo viņu Amerikas klubs atlaida tikai uz šim divām vīru izlases spēlēm.

Savukārt Jānis Sprukts un Juris Štāls pēc atgriešanās no Tallinas pievienosies mūsu junioru izlasei, kura jau vakar vecākā trenera Leonīda Beresņeva vadībā uzsāka gatavošanos pasaules junioru čempionātam II divīzijā Horvātijā. Latvijas U-20 izlasei koptreniņi turpināsies līdz 28.decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!