Ceturtdien Latvijas Basketbola Savienība (LBS) nosaukusi izlases kandidātu saraksts, kurā iekļauti 22 basketbolisti, savukārt par izlases galvenā trenera Kārļa Muižnieka palīgu oficiāli iecelts Igors Miglinieks, ziņo www.lbl.lv.
Muižniekam palīdzēs arī Guntis Endzels un nesen līgumu ar LBS parakstījušais Kosta Jankovs, kurš darbojas arī Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" sistēmā kā skauts. Pārmaiņas skārušas fiziskās sagatavotības trenera amatu, kurā turpmāk darbosies vēl viens "Warriors" sistēmas darbinieks Džons Murijs.

Nolemts palielināt arī masieru skaitu no viena līdz diviem – par valstsvienības spēlētāju atjaunošanos un labsajūtu rūpēsies Agris Stuklis un Genādijs Baikovs, savukārt ārsta pienākumus turpinās pildīt Āris Aivars.

Izlases direktors Visvaldis Klintsons atzina, ka šogad izlases mērķis Eiropas čempionātā ir iekļūšana ceturtdaļfinālā. Muižnieks savukārt pauda cerību, ka pastiprinātais personāls palīdzēs arī komandai gūt augstus panākumus.

Izlases kandidātu sarakstā iekļauts arī Ernests Kalve, kurš savainojumu dēļ nespēja aizvadīt pilnvērtīgu sezonu. Ārsti uzskata, ka Kalve augusta beigās būt gatavs spēlēt par 99%. Izlases treneris novērtējis arī Jāņa Porziņģa veiksmīgo sezonu, tāpēc arī Porziņģis ir iekļauts kandidātos. Savukārt Trojs Ostlers palicis "aiz borta" motivācijas trūkuma dēļ. Kopumā izlases kandidātu pulkā ir 22 spēlētāji, kuri oficiāli sāks gatavoties 11. jūlijā, taču paredzams, ka treniņi sāksies jau nedēļu pirms šī datuma. Trenažieru un sporta zāle basketbolistiem ir nodrošināta jau kopš 11. jūnija.

Šogad atšķirībā no citiem gadiem, lai pamainītu ierasto vidi, izlases treniņnometne no 15. – 25. jūlijam notiks Valmierā, kam sekos pārbaudes turnīrs Igaunijā no 28. – 30. jūlijam, kur Latvijas pretinieces būs Ungārijas, Ukrainas un Igaunijas valstsvienības. Pēc atgriešanās izlase trenēsies Rīgā un 4., 5. un 6. augustā aizvadīs pārbaudes spēles Arēnā Rīga. Pēc nedēļas Latvijas izlase dosies uz Itāliju, lai tiktos ar Polijas, Itālijas un Čehijas valstsvienībām, savukārt pēdējā pārbaude Latvijai būs Turcijā, kur pretī stāsies Turcijas un Horvātijas komandas. No Turcijas Latvijas izlase uzreiz dosies uz Spāniju.

Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem notiks no 2. līdz 16. septembrim Spānijā. Latvijas izlase iekļauta B apakšgrupā un turnīra pirmajā posmā spēlēs pret mājiniekiem spāņiem, Horvātiju un Portugāli.

Latvijas basketbola izlases kandidāti: Kristaps Valters; Sandis Buškevics; Jānis Blūms; Raimonds Vaikulis; Aigars Vītols; Armands Šķēle; Kristaps Janičenoks; Sandis Valters; Uģis Viļums; Akselis Vairogs; Gatis Jahovičs; Ernests Kalve; Ivars Timermanis; Jānis Porziņģis; Pāvels Veselovs; Uvis Helmanis; Māris Ļaksa; Kaspars Bērziņš; Mārtiņš Skirmants; Kaspars Cipruss; Raitis Grafs; Andris Biedriņš;

Izlases personāls: Visvaldis Klintsons – izlases direktors; Kārlis Muižnieks – galvenais treneris; Guntis Endzels – treneris; Igors Miglinieks – treneris; Kosta Jankovs – treneris; Džons Mjurejs – fiziskās sagatavotības treneris; Āris Aivars – dakteris; Agris Stuklis – masieris; Genādijs Baikovs – masieris; Edgars Suraks – menedžeris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!