Foto: AP/Scanpix

Pasaules rekordists un pasaules čempionāta uzvarētājs, krievu ātrslidotājs Pāvels Kuližņikovs ir vēl viens mildronāta dopinga "upuris", kļuvis zināms izdevumam "Sport-Ekspress".

Krievijas Slidošanas savienības prezidents Aleksejs Kravcovs ir izsludinājis preses konferenci, kurā, visticamāk, tiks oficiāli paziņota informācija par Kuližņikova situāciju. Iepriekš tika paziņots, ka sportists izlaidīs Pasaules kausa finālu, kas notiks Nīderlandē šajā nedēļas nogalē.

Kuližņikovam tikai 2015. gadā beidzās iepriekšējā diskvalifikācija par aizliegto preparātu lietošanu, līdz ar to tagad viņam draud mūža diskvalifikācija.

Kā ziņojām, mildronāts jeb meldonijs ir konstatēts slavenās krievu tenisistes Marijas Šarapovas analīzēs. Viņa ir sestā augsta līmeņa sportiste, kura pieķerta mildronāta lietošanā pēc 1. janvāra, kad šī viela tika iekļauta Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto preparātu sarakstā. Tas atrasts krievu daiļslidotājas Jekaterinas Bobrovas, pasaules vieglatlētikas čempiones Abebas Aregavi, krievu riteņbraucēja Eduarda Vorganova un ukraiņu biatlonistu Olgas Abramovas un Atrjoma Tiščenko analīzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!