Foto: F64
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), visticamākais, nepiedalīsies nākammēnes Rīgā gaidāmajā Eiropas čempionātā šahā sievietēm, atklāja turnīra direktors Egons Lavendelis.

Kā sacīja šī turnīra pārstāvis, Reizniece-Ozola sacensībām nav pieteikusies, turklāt reģistrēšanās noslēdzās jau 1.martā. Tiesa, pašlaik vēl vairākas dalībnieces vēl nav noslēgušas savu pieteikšanos, tāpēc Eiropas čempionāta rīkotājiem nav bijis iespējams publicēt dalībnieču sastāvu, tomēr šīs nedēļas laikā reģistrēšanās tiks pilnībā noslēgta.

"Pašlaik pieteikušās ir aptuveni 110 šahistes, tomēr vēl joprojām katru dienu ir kādas izmaiņas," izteicās Lavendelis, kurš izteicās, ka rīkotāji vēlētos Eiropas čempionātā pulcēt aptuveni 120 spēlētājas, kas būtu pēdējo gadu šī turnīra rekords.

Šaha lielmeistare Reizniece-Ozola pērn septembrī piesaistīja visas pasaules šaha sabiedrības uzmanību, jo Azerbaidžānā notikušajā 42.šaha Olimpiādē vienā no mačiem uzvarēja Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) dāmu reitinga līderi un pašreizējo pasaules čempioni Jifaņu Hou no Ķīnas.

Eiropas čempionāts šahā sievietēm notiks no 10. līdz 23.aprīlim, dalībniecēm sacenšoties viesnīcas "Latvija" lielākajā konferenču zālē "Omega 1", kur ir vietas līdz 150 dalībniecēm.

Sacensību reglaments 12 dienās paredz aizvadīt 11 kārtas pēc Šveices sistēmas ar laika kontroli 90 minūtes uz 40 gājieniem + 30 minūtes līdz partijas beigām + 30 sekundes par katru izdarīto gājienu, sākot no pirmā.

Turnīra balvu fonds ir 75 000 eiro, kas tiks sadalīts starp pirmo 25 balvu ieguvējām. Eiropas čempione saņems 12 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!