Piektdien, 9.maijā, Helsinkos notiks abas pasaules čempionāta augstākās divīzijas pusfināla spēles, kurās tiksies Kanādas un Čehijas, kā arī Slovākijas un Zviedrijas komandas.
"Satriecošie pusfināli" - paredzamas neapšaubāmi dramatiskas cīņas, tādēļ atļaušos šādu vaļību un nodēvēt šīs cīņas par finālam cienīgas. Neapšaubāmi, jo visas četras komandas ir spēkos ļoti līdzīgas, tādēļ prognozēt iespējamos uzvarētājus ir gandrīz neiespējami. Kādēļ?

Pirmkārt, katra no šīm četrām komandām demonstrē ļoti augstu meistarību, turklāt visas četras vienības spēlē ātru un tehniski augstvērtīgu hokeju. Tādēļ katra pieļautā kļūda var maksāt zaudētus vārtus, jo šie sāncenši prot lieliski izmantot katru nepilnību pretinieka aizsardzībā.

Otrkārt, komandas pamatsastāvus veido spožas zvaigžņu plejādes. Slovākus vada NHL spīdekļi Zigmunds Palfijs, Jozefs Štumpels, Lubomirs Višņovskis, Miroslavs Šatans, Rihards Zedņiks un citi augstas raudzes hokejisti. Kanādiešu rindās toni nosaka vārtsargs Šons Burks un viņa komandas biedri - atlētiskais un rezultatīvais smagsvars Ēriks Brivērs, Daniels Brīrs, ātrais Dens Hītlijs, Korijs Kross, Stīvens Rainprehts, Maiks Komrijs un Raiens Smits. Zviedru efektīvākās "lokomotīves" Mats Sundins, Peters Forsbergs, Mikaēls Renbergs, Matiass Nordstroms un Pērs Johans Akselsons. Savukārt čehu izlasē visspožāk šobrīd dominē Jaroslavs Spačeks, Dāvids Vibornijs, Tomass Kaberle, Milans Hejduks, Jans Hlavačs un Jozefs Vasīčeks.

Treškārt, katra no komandām spēlē mazliet atšķirīgā manierē, taču valda liels ātrums, teicamas un ļoti precīzas asas piespēles gar vārtiem, spēcīgi metieni no tālienes. Lai gan čempionāta garumā konkurenti ir labi iepazinuši viens otru, ik katra tomēr var vēl pārsteigt ar negaidītiem pavērsieniem spēles modeļos.

Skaidrs, ka visas spēles būs nervu stindzinošas, ko pierādīja jau vakar aizvadītie ceturtdaļfināli. Visspožāk sevi parādīja zviedri, kuri pat no šķietami bezcerīgā rezultāta 1:5 spēja uzvarēt somus ar 6:5.

Pusfināla spēles (Helsinkos):

Piektdien, 09.05., plkst. 17:00 Kanāda - Čehija
Piektdien, 09.05., plkst. 21:00: Slovākija - Zviedrija

include("$includes_dir/middleBanner.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!