Anglijas futbola līgas Čempionātā spēlējošā Blekpūles futbola ("Blackpool F.C.") komanda, kurā spēlē latviešu spēlētājs Kaspars Gorkšs, 3.septembrī aizvadīs pirmo spēli Čempionātā, kuru radīs pasaulē vadošā satelīttelevīzijas sporta kanāla "Sky Sports 1" tiešraidē, portālu "Delfi" informēja A/s "Belokon Holdings".
Blekpūles komandai 3.septembrī plkst. 21.45 (plkst. 19.45 pēc Anglijas laika) spēle būs ar Hallas futbola komandu ("Hull City A.F.C.")

"Sky Sports 1" ir populārākais sporta kanāls Lielbritānijā un tas redzams praktiski visā pasaulē.

Spēli un reportāžu būs iespējams noskatīties arī Rīgā sekojošos bāros:

• "Stella Pub" Lāčplēša ielā 35,
• "Stella Pub" Šķūņu ielā 19 (Doma laukumā),
• "Paddy Whelan's" Grēcinieku ielā 4
• "Dickens Pub" Grēcinieku ielā 9/1
• "Red Fred" Audēju ielā 14
• "Red Fred" Dzirnavu ielā 62

Līdz šim Bekpūles futbola klubs Čempionātā aizvadījis trīs spēles, no kurām vienā ir gūta uzvara, otrā rezultāts neizšķirts, bet trešajā spēlē Blekpūles komanda zaudēja.

Tostarp Blekpūles futbola klubs ir veiksmīgi uzsācis dalību Anglijas futbola līgas kausa (Carling Cup) izcīņā, uzvarot divās pirmajās līgas kausa izcīņas spēlēs. Nākamajā kārtā kausa izcīņā sāks piedalīties arī spēcīgie Premjerlīgas klubi, un pastāv iespēja, ka nākamā spēle Blekpūles komandai varētu būt ar kādu no tā saucamā lielā četrinieka – "Liverpool", "Chelsea", "Manchester United" vai "Arsenal".

Jau vēstīts, ka 2006.gada vasarā par Blekpūles futbola kluba līdzīpašnieku un kluba vēsturē pirmo prezidentu kļuva Latvijas baņķieris un uzņēmējs Valērijs Belokoņs un pēdējā, 2006./07.gada, sezonā Blekpūles futbola klubam izdevās atgriezties Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā pēc 29 gadu pārtraukuma.

Kluba vadība ir palielinājusi kluba budžetu, nolēmusi pilnveidot kluba stadionu un par sezonas galveno mērķi uzstādījusi stabilas pozīcijas ieņemšanu Anglijas profesionālā futbola otrajā spēcīgākajā līgā.

Vairāk par Blekpūles futbola klubu – www.blackpoolfc.premiumtv.co.uk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!