Beidzot ir klāt ilgi gaidītā diena - diena, kurā tiks aizvdītas Čempionu līgas 1/8 fināla pirmās spēles.
"Kāda izloze, kāda izloze..." - tieši šādus vārdus varēja dzirdēt pēc 16 labāko kontineta komandu sadalīšanas "play-off" pāros. Un bija jau arī iemesls tā teikt... Jau šodien futbola līdzjutējiem būs grūti izšķirties, kuru no mačiem skatīties tiešraidē. Kādā no Rīgas krogiem bariņš kaislīgi jutīs līdzi Madrides "Real" un "Juventus" komandām, kamēr pie kāda cita ekrāna kāds kaislīgi dzīvos līdzi "Bayern" un "Arsenal" komandām. Lai piedod visu pārējo komandu līdzjutēji, taču šīsdienas centrālais mačs risināsies Madridē, kur "Real" uzņems "Juventus" futbolistus.

Futbola līdzjutējiem noteitki vēl labā atmiņā ir 2003. gada pavasaris, kad abas šīs komandas mērojās spēkiem, cīnoties par iekļūšanu Čempionu līgas finālā. Toreiz pirmajā spēlē Madridē ar 2:1 pārāki bija laukuma saimnieki, taču Turīnā "Juventus" aizvadīja vienkārši fantastisku maču, pārspējot sāncenšus ar 3:1. Neviens vēl nevar pateikt to, kā būs šovakar, taču skaidrs ir viens - mūs gaida aizrajoša futbola izrāde. Ļoti interesanta solās būt tieši taktiskā cīņa, kurā Fabio Kapello centīsies pārspēt sava bijušā kluba (uzvara 1996./97. gada Spānijas čempionātā) tagadējo treneri Vanderleju Luksemburgo, kuram tas būs pirmais mačs Čempionu līgas ietvaros. "Juventus" rindās šovakar laukumā slimības dēļ nevarēs doties Trezegē, taču ļoti ticams, ka tajā dosies Pāvels Nedveds, kurš savainojuma dēļ nav spēlējis kopš 23. janvāra. "Real" rindās savainojumu dziedēja Ronaldo, taču ar viņu visticamāk mēs šovakar redzēsim laukumā.

Ja runājam par abu komandu spēlēm savu valstu čempionātos, tad jāpiebilst, ka pēdējās trīs Itālijas čempionāta kārtās "Juventus" pilnībā ir zaudējusi iekrāto 8 punktu pārsvaru pār sīvākajiem konkurentiem "AC Milan", bet kas attiecas uz "Real", tad komandas izredzes uz Spānijas čempionāta zeltu šajā sezonā krietni vien mazināja nule kā aizvadītajā kārtā piedzīvotais zaudējums savā laukumā ar 0:2 "Athletic Bilbao" futbolistiem, kas ļāva "Barcelona" atkal sasniegt 7 punktu pārsvaru pār "karalisko klubu". Samērā negaidīto zaudējumu savā laukumā "Real" piedzīvoja ekonomējot spēkus Čempionu līgai. Šovakar nekādas ekonomijas nebūs. Nebūs ne no "Real" puses, ne no "Juventus" puses. Ko gan futbola līdzjutēji vēl vairāk varētu vēlēties?

Interesants mačs šovakar tiks aizvadīts arī Minhenē, kur spēkiem mērosies "Bayern" un Londonas "Arsenal" futbolisti. Savu valstu čempionātos šīs komandas atrodas krietni vien atšķirīgā situācijā, jo "Bayern" ir Vācijas čempionāta līderi, savukārt "Arsenal" no Premjerlīgas līderes "Chelsea" atpaliek jau par 11 punktiem. Savu spēku "Bayern" apliecināja arī pēdējā Bundeslīgas mačā, kad ar 5:0 savā laukumā sagrāva nebūt ne vājo Dortmundes "Borussia". Interesants Minhenē šovakar solās būt arī duelis starp diviem Vācijas izlases vārtsargiem, proti, Oliveru Kānu un Jensu Lēmanu. Kas attiecas uz savainotajiem spēlētājiem abās komandās, tad "Arsenal" rindās savainojumu ir guvis Sols Kempbels, turklāt apslimis ir Ešlijs Kols, savukārt "Bayern" komandā zem lielas jautājuma zīmes (savainojums) ir pussarga Mihaēla Ballaka līdzdalība šīvakara mačā.

Šovakar tiks aizvadītas vēl divas Čempionu līgas 1/8 fināla pirmās kārtas spēles. Liverpūlē "Liverpool" tiksies ar "Bayer Leverkusen", bet Eindhovenā spēkiem mērosies "PSV" un "Monaco" futbolisti. "Liverpool" galvenajam trenerim Rafaelam Benitesam nopietni nāksies piedomāt pie savas komandas sastāva, jo diskvalifikācijas dēļ laukumā nevarēs doties kapteinis Žerārs, Morjentess nevarēs spēlēt, jo Eiropas spēcīgako klubu turnīrā šosezon jau ir pārstāvējis "Real", savukārt savainojumu dēļ laukumā nevarēs doties Pellegrino, Sisē un Ksavi Alonso. Benitesu noteikti iepriecina tas, ka pēc savainojumu ārstēšanas atkal ir pieejami Kjūels, Hosemi un Šmicers, savukārt "Bayer" galvenajam trenerim Klausam Augentāleram nāksies domāt, ar ko aizstāt savainotos Novotniju (kapteinis), Babiču un Rokē Žunioru.

Mazliet ēnā šovakar paliks spēle Eindhovenā, kur spēkiem mērosies divi "tumšie zirdziņi" - "PSV" un "Monaco". Neviens vēl nezin to, vai atkal varēsim sagaidīt kādu pārsteigumu no "Monaco". Jā, komandā vairs nav Pršo, Rotēna, Žjulī un Morjentesa, taču komandai ir apziņa, ka "mēs to varam", turklāt vēl jo stiprāku to dara fakts, ka Francijas čempionāta ietvaros "Monaco" nav piedzīvojusi zaudējumu jau kopš 27. novembra. Jādomā, ka arī "PSV" domā, ka "mēs to varam". Katrā ziņā turēties līderpozīcijā Holandes čempionātā šī kluba futbolisti šosezon var...

Čempionu līgas 1/8 fināla pirmās spēles (22.februāris)

Bayern Munich (Ger) - Arsenal (Eng)
Liverpool (Eng) - Leverkusen (Ger)
PSV Eindhoven (Hol) - Monaco (Fra)
Real Madrid (Spa) - Juventus (Ita)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!