Foto: IFF International Floorball Federation
Šveices vīriešu florbola izlase piektdien Rīgā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mačā ar 6:2 (1:0, 3:0, 3:2) pieveica Norvēģiju un jau desmito reizi pēc kārtas sasniedza šī turnīra pusfinālu.

Šveices valstsvienības labā divus vārtus šajā mačā iemeta Manuels Engels.

Lai gan mača rezultātu 11. minūtē atklāja pasaules čempionātu visu laiku rezultatīvākais florbolists Matīass Hofbauers no Šveices, titulētā izlase pēc tam ilgu laiku nespēja iesākto turpināt. Tomēr tai lieliska padevās otrā trešdaļa, kad izdevās gūt trīs bezatbildes vārtus, bet noslēdzošajā periodā šveicieši panāca jau 6:0. Lai gan norvēģi īsā laikā divus vārtus atguva, šī mača liktenis tik un tā bija jau izšķirts.

Zīmīgi, ka Hofbauers par visu laiku rezultatīvāko pasaules čempionātu spēlētāju kļuvis meistarsacīkstēs Rīgā. Viņš savu vārdu vēsturē ierakstīja otrdien, kad pēc uzvaras pār Vāciju (11:3) šveicietis apsteidza Norvēģijas florbola leģendu Villiju Fauskangeru, kurš planētas meistarsacīkstēs karjeras laikā guva 88 rezultativitātes punktus.

Šveices florbolisti šī pasaules čempionāta pusfinālā spēkosies ar pašreizējo pasaules čempioni Zviedriju. Vēlāk piektdien savu pretinieci pusfinālā uzzinās arī Čehija, kad savstarpēju maču aizvadīs Somija un Dānija, kas astotdaļfinālā pieveica mājinieci Latviju.

Lai arī Šveice pasaules čempionāta pusfinālu sasnieguši jau desmito reizi pēc kārtas, triumfēt planētas meistarsacīkstēs tai nav izdevies.

Tāpat piektdien kļuva zināms, ka 11. vietu šajā pasaules čempionātā ieguva ASV, kas ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica Kanādu, nodrošinot ceļazīmi uz nākamā gada Pasaules spēlēm.

Savukārt 13. vietu šajā pasaules čempionātā ieguvusi Polijas izlase, kas ar 5:4 (2:0, 1:2, 2:2) pieveica Taizemi, kamēr 15. pozīcija tika Austrālijai, kas ar 9:3 (1:1, 3:1, 5:1) pārspēja Singapūru.

Tikmēr Latvijas izlasi sestdien plkst.19.30 "Arēnā Rīga" gaida cīņa par devīto vietu.

Latvijas izlase savās mājās notiekošo čempionātu aizvadījusi ļoti neveiksmīgi - palika savas apakšgrupas pēdējā vietā un trešdien astotdaļfinālā ar 5:6 sensacionāli piekāpās Dānijai, ārpus sacensību pirmā astotnieka paliekot pirmoreiz kopš 1996. gadā notikušajām pirmajām pasaules meistarsacīkstēm.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā notiks līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!