Latvijas vicečempione handbolā Dobeles "Tenax" svētdien Baltijas līgas mačā ar rezultātu 34:29 (16:15) izbraukumā pieveica Igaunijas vienību "Kehra"/"Horizon Pulp&Paper".

Uzvarētājiem ar 14 punktiem izcēlās Austris Tuminskis, kurš arī realizēja trīs septiņu metru soda metienus, bet ar pieciem vārtiem atzīmējās Egils Politers.

"Tenax" komandai padevās lielisks spēles sākums, pirmo piecu minūšu laikā panākot 4:0. Dobelnieki veiksmīgi arī turpināja un pēc Nila Miķelsona metiena panāca +6 (10:4), taču pakāpeniski savu spēli atrada arī mājinieki, pacietīgi deldējot rezultāta starpību. Sešas minūtes līdz puslaika beigām "Tenax" pārsvars jau bija likvidēts, tomēr nedaudz veiksmīgāka puslaika galotnē tomēr ļāva dobelniekiem pārtraukumā doties ar minimālu vadību - 16:15.

Otrā puslaika sākums ritēja punkts punktā, Kehras handbolistiem vairākkārt līdzsvarojot rezultātu. Tomēr "Tenax" ar rezultatīvā Tuminska un arī citu pūlēm spēja iniciatīvu pārņemt savās rokās un pēc puslaika vidus atkal atrāvās, 49.minūtē panākot +4 (28:24). Noslēdzošo spēles nogriezni viesi nospēlēja pārliecinoši, nosargājot panākumu - 34:29.

Sestdien "Tenax" ar 19:37 izbraukumā kapitulēja iepriekšējo divu sezonu turnīra čempionei Rīhimeki "Cocks" no Somijas.

A apakšgrupā līdere ar maksimālajiem desmit punktiem piecās spēlēs ir "Cocks" komandai, kamēr Lietuvas vienībai Klaipēdas "Dragunas" un "Tenax" ir pa sešiem punktiem, kas dod otro un trešo pozīciju.

Sestdien pirmo uzvaru šīs sezonas turnīrā guva Latvijas čempione Rīgas "Celtnieks", kas ar 29:27 apspēlēja Lietuvas čempionāta līderi Kauņas "Granitas-Karys".

B apakšgrupā līderei Pilvas "Serviti" no Igaunijas ir astoņi punkti četros mačos, bet "Celtnieks" ar diviem punktiem piecos mačos ir piektajā pozīcijā starp sešām vienībām.

Tikmēr Latvijas čempionātā uzvaras vārtus mača pēdējā sekundē gūstot Viktoram Fadejevam, Latvijas junioru izlases bāzes komanda MSĢ/LAT-"Hertz" svētdien otrā apļa noslēdzošajā mačā viesos ar rezultātu 27:26 (17:14) pārspēja "Vaiņodi".

MSĢ/LAT-"Hertz" handbolisti otrajā puslaikā bija iekrājuši sešu vārtu pārsvaru (22:16), kas tika izsēts, mājiniekiem sešas minūtes pirms finālsvilpes panākot neizšķirtu 24:24. Turpinājumā uz MSĢ/LAT-"Hertz" iemestajiem vārtiem arī "Vaiņode" atbildēja ar precīziem metieniem, mača pēdējās sekundēs rezultāta tablo vēstot 26:26. Tiesa, līdz ar finālsvilpi Fadejevs ar metienu no asa leņķa izrāva uzvaru MSĢ/LAT-"Hertz" komandai.

MSĢ/LAT-"Hertz" rindās rezultatīvākais ar 11 gūtiem vārtiem bija Armands Usāns, bet "Vaiņodes" labā astoņus vārtus iemeta Matīss Mickus.

Ar maču Vaiņodē noslēdzās Latvijas virslīgas otrais aplis, pēc kura kopvērtējumā līderei Dobeles "Tenax" ir maksimāli iespējamie 28 punkti 14 mačos, bet ar 21 punktu seko Ludzas "Latgols". Tikmēr trešo vietu ar 17 punktiem ieņem Rīgas "Celtnieka" handbolisti, bet ceturtā ar 13 punktiem ir "Ogre"/"Miandum".

Tieši šīs četras komandas nākamajā nedēļas nogalē piedalīsies Latvijas Handbola federācijas (LHF) Prezidenta kausā, kā arī sacensību otrajā posmā, kas sāksies jau pēc jaunā gada, spēkosies spēcīgākajā grupā.

Piektajā pozīcijā ar 11 punktiem palika MSĢ/LAT-"Hertz" komanda, bet deviņus punktus guva "Jūrmalas Sports" vienība. Tālāk ar septiņiem punktiem seko "Vaiņode", bet kopvērtējuma tabulu ar sešiem punktiem noslēdz ASK/LSPA vienība.

Vīru čempionātā šosezon vispirms astoņas komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet turpinājumā tās tiks sadalītas divos četriniekos - gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet divas pārējās pirmā četrinieka komandas un divas labākās vienības no otrā četrinieka aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā virslīgā vīriem triumfēja "Celtnieks", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Tenax", gāžot dobelniekus no Latvijas čempionu troņa.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!