Straujiem soļiem tuvojas pasaules florbola čempionāts vīriešiem, kas risināsies Rīgā, tāpēc organizatori steidz paveikt pēdējos sagatavošanās darbus, lai bez problēmām varētu uzņemt šī sporta veida svētkus. Latvijas Florbola savienības (LFS) prezidents Ilvis Pētersons sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka pagaidām darbi jādara diezgan lielā steigā, taču tas viss bija prognozēts.

11. pasaules florbola čempionāts risināsies no 3. līdz 11. decembrim, un par uzvarām cīnīsies 16 komandas. Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā, spēkojoties ar Čehijas, Zviedrijas un Norvēģijas valstsvienībām.

"Kā jau pirms jebkura liela pasākuma, ar darbiem iet pietiekami "karsti", bet viss rit daudz maz pēc plāna. Bijām paredzējuši, ka uz beigām būs jāiespringst," sacīja Pētersons. "Tagad nodarbojamies ar sagatavošanās darbiem, lai katrs zinātu savus pienākumus čempionāta laikā, lai visi dienesti zinātu savas funkcijas, lai mēs īsā laikā varētu iekārtoties "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā. Tajā visā ir ļoti daudz iesaistīto pušu un dažādas tehniskās lietas, tāpat ir jādomā par skaistuma lietām un par šova pusi."

"Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā pasaules florbola čempionāta rīkotāji noslodzes dēļ tiks pēdējā brīdī. 30. novembrī Rīgas "Dinamo" arēnā spēlēs pret Ufas "Salavat Julajev", bet "TTT Rīga" 1. decembrī Olimpiskajā centrā aizvadīs FIBA Eiropas kausa spēli pret Stambulas "Galatasaray". Taču pagājušās sezonas Latvijas florbola čempionāta finālspēles "Arēnā Rīga" bija kā ģenerālmēģinājums gaidāmajam pasaules čempionātam, tāpēc darbs šādā steigā jau ir izmēģināts.

"Mums viss notiks ļoti lielā triecientempā. Arēnā mēs tiksim 30. novembra vakarā, uzreiz pēc hokeja. Mums būs jāpaspēj viss izdarīt, taču daudzas pozīcijas mēs jau izmēģinājām Latvijas čempionāta finālā 9. aprīlī, tāpēc daudz maz ir skaidrs, cik laika tas prasīs. Toreiz mēs diennakts laikā paspējām visu izdarīt, taču šoreiz šeit ir citas nianses, drusciņ sarežģītāk," turpināja LFS prezidents.

Tāpat pasaules čempionātā izmantos to pašu grīdu, uz kuras florbolisti spēlēja arī Latvijas čempionāta finālā. "Vizuālais skats būs līdzīgs kā mūsu finālā, bet, protams, būs vairāk LED ekrānu un citu noformējumu," turpināja Pētersons.

"Arī ar ārvalstu fanu interesi ir pietiekami labi. Uz izšķirošo spēļu nedēļas nogali jau ir nopirktas gandrīz 3000 biļešu. Tas ir pietiekami ievērojams skaits, un kāds tūkstotis vēl varētu nākt klāt. Arī 500 līdz 600 cilvēku Rīgā dzīvos visu čempionāta laiku, tāpat šeit būs arī ap 200 žurnālistiem, ieskaitot arī Latvijas mediju pārstāvjus. Šobrīd fināla spēlei arēnas pirmais stāvs praktiski ir izpirkts," skaidroja Pētersons.

Latvijas florbola izlase laicīgi sāka gatavoties pasaules čempionātam, aizvadot vairākas treniņnometnes. Latvieši beidzot vēlas pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru un cīnīties par godalgām, un mājas sienas varētu palīdzēt.

"Izlase ir pietiekami labi sagatavojusies. Pēdējā sagatavošanās posmā bijām Vācijā, kur aizvadījām labas pārbaudes spēles. Izcīnījām uzvaras ar necerēti lieliem rezultātiem, un ceru, ka nevienam nav iezadzies pašpārliecinātības velniņš," teica LFS prezidents.

"Visi saprot, ka svarīgākās spēles būs pasaules čempionātā. Gribam cerēt uz brīnumu un cīnīties par medaļām. Spēlētāji būs gatavi, viņiem papildus motivācija nebūs jāmeklē. Ir jāiet un jācīnās par uzvaru, klusībā cerot paveikt kādu brīnumu," noslēgumā pauda Pētersons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!