Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu bokseris Deontijs Vailders paziņojis, ka pilnībā atceļ paredzētu titula cīņu Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā ar krievu Aleksandru Povetkinu, kurš nupat pieķerts meldonija lietošanā, ziņo ārzemju mediji.

"Deontijs un Povektina mačs nav pārcelts, tas ir atcelts," portāls "worldboxing.net" citē Vaildera treneri Džeju Dīzu. "Nevar tā vienkārši ņemt un pārcelt to uz citu laiku un vietu. Vajag vispirms sagaidīt kaut kādus lēmumus un ņemt vērā diskvalifikāciju, ko var saņemt Povetkins. Mēs šajā cīņā esam ielikuši lielu darbu, spēka un naudas, taču tagad tas viss ir gājis zudumā. Mēs esam šausmīgi vīlušies."

"Es esmu ļoti sarūgtināts, ka pozitīvo dopinga analīžu dēļ nenotiks 21. maijā Maskavā paredzētais mačs," saka Vailders. "Es ļoti daudz strādāju, lai sagatavotos šai titula aizstāvēšanai, divas nedēļas pavadīju Anglijā, lai aklimatizētos pirms mača Eiropā. Gribēju sagādāt faniem šovu, taču mēs saprotam WBC nostāju - sportistiem ir jābūt vienādos apstākļos."

15. maijā Povetkina menedžeris Andrejs Rjabinskis paziņoja par gaidāmas cīņas pārcelšanu uz nenoteiktu laiku. Iemesls - 36 gadus vecā krievu smagā svara boksera analīzēs, kas nodotas šā gada aprīlī, konstatēts aizliegtais preparāts meldonijs. Rjabinskis medijiem atklāja, ka meldonija līmenis Povetika analīzēs bijis 70 nanogrami, bet lietojis preparātu bokseris pagājušā gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!