Foto: AP/Scanpix
Latvijas spēkavīrs Dainis Zāģeris aizvadītajā nedēļas nogalē Nīderlandē notikušo spēkavīru Čempionu līgas sacensību trešajā posmā izcīnīja trešo vietu un nopelnīja savu pirmo godalgu šosezon.

Šajā posmā dalībnieki sacentās sešos vingrinājumos - auto vilkšanā, baļķa spiešanā, riepas gāšanā, Konana aplī, nēšos un Atlanta akmeņu celšanā.

Par uzvarētāju summā ar 80 punktiem kļuva polis Gregors Šimanskis, bet par deviņiem punktiem mazāk iekrāja un otrajā vietā ierindojās pazīstamais lietuvietis Židrūns Savicks.

Zāģeris nopelnīja 61 punktu, kas bija identisks rezultāts kā kanādietim Žanam-Fransuā Karonam, taču pēc sacensību nolikuma, vērtējot arī papildus aspektus, augstāku vietu izpelnījās tieši Latvijas sportists. Tāpat sešiniekā ierindojās serbs Ervins Katona un igaunis Lauri Nami.

Kā zināms, aprīlī Zāģeris izcīnīja ceturto vietu Vācijā notikušajā Čempionu līgas sezonas otrajā posmā. No trim notikušajiem posmiem Zāģeris piedalījies divos, kopā iekrājot 27 punktus.

Šajā sezonā spēkavīru Čempionu līgā notiks 16 posmi, no kuriem pirmais jau janvārī risinājās Norvēģijā. 27.jūnijā sacensības gaidāmas arī Latvijā.

Zīmīgi, ka maija vidū Zāģeris Strenčos notikušajā valsts čempionātā sasniedza jaunu Latvijas rekordu baļķa celšanā, paceļot 191 kilogramu smagu baļķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!