Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis duetā ar ukraini Aleksandru Dolgopolovu otrdien izcīnīja panākumu Londonas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Latvijas un Ukrainas duets ar rezultātu 6-4, 6-4 nepilnas stundas laikā uzveica somu Jarko Nieminenu un Žilu Simonu no Francijas.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu latvietis nopelnījis 20 ATP dubultspēļu ranga punktus. Otrās kārtas mačā Gulbis ar Dolgopolovu tiksies ar Žiljēnu Beneto un Eduāru Rožē-Vaselēnu, kuri izlikti ar septīto numuru, bet vēl tikai sestdien triumfēja Francijas atklātajā čempionātā.

Tikmēr vienspēļu sacensību otrās kārtas mačā Gulbis trešdien tiksies ar citu francūzi Keniju de Šeperu.

Šobrīd ATP rangā Gulbis ieņem desmito vietu un sacensībās izlikts ar sesto numuru, kas viņam deva brīvu pirmo kārtu.

Savukārt pašlaik ATP ranga 66.vietā esošais de Šepers aizvadītajā pirmās kārtas cīņā pirmdien ar 6-4, 7-5 uzvarēja indieti Somdevu Devarmanu, kurš ir pasaules 119.rakete.

Francūzis šogad uzvarējis četros no 12 ATP līmeņa mačiem, bet "Challenger" turnīros izcīnījis vienu titulu un vēl reizi ticis līdz finālam.

Gulbis ar de Šeperu līdz šim savā starpā nav ticies.

Gulbis Londonas turnīrā spēlēs piekto reizi karjerā. Līdz šim sekmīgākais turnīrs viņam izdevās 2008.gadā, kad tika izcīnītas divas uzvaras.

Savukārt pērn šajā nedēļā latvietis piedalījās Halles "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kura otrajā kārtā tika zaudēts pieredzējušajam vācietim Tomijam Hāsam. Līdz ar to Gulbim jāaizstāv vien 20 ATP ranga punkti.

Iepriekšējo divu nedēļu laikā Gulbis piedalījās Francijas atklātajā čempionātā, kur viņam pirmo reizi kādā no "Grand Slam" turnīriem izdevās sasniegt pusfinālu, kas ļāva pirmoreiz karjerā iekļūt pasaules ranga labāko desmitniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!