Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Barselonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra trešās kārtas mačā šodien spēkojas ar spāni Albertu Montanjesu.

Cīņa notiks kā otrā otrajā galvenajā kortā un varētu sākties ap plkst.14.30 pēc Latvijas laika.

Kā zināms, Gulbis, kurš šobrīd pasaules rangā ieņem 23.vietu, Barselonas turnīrā izlikts ar devīto numuru, kas deva brīvu pirmo kārtu. Savukārt otrajā kārtā otrdien latvietis ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:1) uzvarēja Spānijas tenisistu Danielu Himeno-Traveru, kurš šobrīd ATP rangā ieņem 104.vietu, bet šajā turnīrā tenisists piedalījās, pateicoties organizatoru izsniegtajam speciālajam ielūgumam jeb "wild card". Šī uzvara Gulbim ļāva pārtraukt divu zaudējumu sēriju.

Par trešās kārtas sasniegšanu šobrīd 25 gadus vecais Gulbis nopelnījis 45 ATP ranga punktus.

Tikmēr 33 gadus vecais Montanjess, kurš šobrīd ir 59.labākais tenisists pasaulē, turnīru sāka no pirmās kārtas, ar 7-6 (7:4), ar 6-2 pieveicot kvalifikācijas sacensības pārvarējušo spāni Marku Lopesu, kurš ATP rangā atrodas 1014.pozīcijā. Savukārt otrajā kārtā Montanjess trešdien ar 7-6 (7:5), 6-3 uzvarēja Aleksandru Dolgopolovu no Ukrainas, kurš ATP rangā šobrīd ir 22.pozīcijā.

Gulbis ar Montanjesu savā starpā tikušies četras reizes, trijos gadījumos panākumu izcīnot latvietim. Tiesa, abu pēdējā tikšanās bija jau tālajā 2010.gadā, kad Madrides "Masters 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā Gulbis bija pārliecinoši labāks ar 7-5, 6-1.

Sacensību ceturtdaļfinālā šī pāra uzvarētājs tiksies ar speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo spāni Inigo Serventesu, kurš pašlaik pasaules rangā atrodas vien devītajā simtā, vai krievu Teimurazu Gabašvili, kurš trešdien uzvarēja ar otro numuru izlikto spāni Davidu Ferreru.

Kā ziņots, Gulbis pagājušajā nedēļā neveiksmīgi aizvadīja Montekarlo "Masters 1000" sērijas turnīru, kura vienspēļu pirmajā kārtā ar 2-6, 4-6 piekāpās Dolgopolovam. Tāpat latvietis nepārvarēja arī dubultspēļu sacensību pirmo kārtu.

Kopā šosezon latvietis uzvarējis 16 no 23 ATP sērijas mačiem. Gulbis ieņem 15.vietu ATP čempionu rangā, kurā tiek ņemti vērā tikai šī gada rezultāti.

Gulbis Barselonas turnīrā startē piekto reizi karjerā. Sekmīgākais viņam bijis 2010.gads, kad tika aizkļūts līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn latvietis sākotnēji pārvarēja kvalifikāciju un pēc tam pārvarēja arī divas pamatturnīra kārtas, tāpēc šoreiz viņam jāaizstāv 55 pasaules ranga punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!