Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šīs nedēļas Barselonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīru uzsāks pret Spānijas tenisistu Danielu Himeno-Traveru.

Kā zināms, Gulbis, kurš šobrīd pasaules rangā ieņem 23.vietu, Barselonas turnīrā izlikts ar devīto numuru un pirmajā kārtā viņam nav jāpiedalās.

Tas bija jādara Himeno-Traveram, kurš šobrīd ir ATP rangā ieņem 104.vietu, bet šajā turnīrā piedalās, pateicoties organizatoru izsniegtajam speciālajam ielīgumam jeb "wild card". Barselonas sacensību pirmās kārtas mačā spānis ar 6-3, 7-5 pārspēja tautieti Roverto Karvaljesu-Baenu, kurš šobrīd ir 187.labākais tenisists pasaulē, bet dalībai turnīrā arī bija saņēmis "wild card".

Pateicoties panākumam, 28 gadus vecais Himeno-Travers iekļuva Barselonas turnīra otrajā kārtā, kurā viņam būs jāspēkojas ar Gulbi.

Abi tenisisti iepriekš savstarpēji nav tikušies.

Savas karjeras laikā Himeno-Travers ne reizi nav iekļuvis kāda ATP raudzes turnīra finālā, lielākoties panākumus gūstot "Challenger" turnīros. Spāņa karjeras rekords ATP rangā ir 48.vieta, ko viņš sasniedza pērn martā.

Kā ziņots, Gulbis neveiksmīgi aizvadīja nupat noslēgušos Montekarlo "Masters 1000" sērijas turnīru, kura vienspēļu pirmajā kārtā ar 2-6, 4-6 piekāpās Aleksandram Dolgopolovam no Ukrainas. Tāpat latvietis nepārvarēja arī dubultspēļu sacensību pirmo kārtu.

Zīmīgi, ka Barselonas turnīra trešajā kārtā Gulbim atkal iespējama tikšanās tieši ar Dolgopolovu, kurš Montekarlo zaudēja otrajā kārtā.

Kopumā šosezon latvietis uzvarējis 15 no 22 ATP sērijas mačiem un ATP čempionu rangā, kurā tiek ņemti vērā tikai šī gada rezultāti, ieņem 15.vietu.

Gulbis Barselonas turnīrā startēs piekto reizi karjerā. Sekmīgākais viņam bijis 2010.gads, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn latvietis sākotnēji pārvarēja kvalifikāciju un pēc tam pārvarēja arī trīs pamatturnīra kārtas, tāpēc šoreiz viņam jāaizstāv 55 pasaules ranga punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!