Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis agrā ceturtdienas rītā pēc Latvijas laika aizvadīs Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notiekošā "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrās kārtas maču pret slovāku Martinu Kližanu, kurš iepriekš sekmīgi pārvarēja šī turnīra kvalifikācijas sacensības.

Mača sākums iecerēts ceturtdienas agrā rītā plkst.7.30 pēc Latvijas laika.

Gulbis, kurš pasaules rangā pašlaik ieņem 13.vietu, turnīrā izlikts ar septīto numuru, kamēr Kližans ATP rangā šobrīd atrodams 56.vietā.

Abi tenisisti savā starpā līdz šim tikušies tikai vienu reizi - šogad maijā notikušajā Nicas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā Francijā latvietis otrās kārtas mačā bija pārāks ar 6-7 (4:7), 6-4, 6-1. Pēcāk Gulbis kļuva par šī turnīra uzvarētāju.

Jau vēstīts, ka pirmajā kārtā latvietis ar 6-3, 6-4 pārspēja Itālijas labāko tenisistu Fabio Fonjīni, tādējādi izcīnot savu divsimto uzvaru ATP tūrē savā karjerā. Pirmās kārtas pārvarēšana Gulbim devusi 45 ATP ranga punktus.

Tikmēr Kližans pamatturnīra pirmajā mačā smagā cīņā ar 7-6 (7:2), 6-7 (3:7), 6-4 pārspēja argentīnieti Leonardo Majeru. Pirms tam kvalifikācijā slovāks bija izlikts ar otro numuru, izcīnot uzvaru abos aizvadītajos mačos.

Pašlaik 25 gadus vecais Kližans savas karjeras laikā izcīnījis divus ATP raudzes titulus, turklāt vienu no tiem viņš ieguvis šogad, kad aprīlī negaidīti bija labākais Vācijā notikušā Minhenes "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, lai gan sacensības sāka no kvalifikācijas. Kližans šosezon piedalījies 35 mačos, tiekot pie 23 panākumiem, bet pasaules ranga karjeras rekordu viņš sasniedza pērn, kad bija 26.labākais tenisists pasaulē.

Trešajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā šī pāra uzvarētājs tiksies ar pasaules otro raketi spāni Rafaelu Nadalu, kuram šīs ir atgriešanās sacensības pēc savainojuma izārstēšanas, vai arī kvalifikācijas veiksminieku vācieti Peteru Gojovčiku.

Tāpat Gulbis duetā ar poli Marcinu Matkovski sacentīsies arī Pekinas turnīra dubultspēļu sacensībās, pirmajā kārtā ceturtdien ap plkst.11 pēc Latvijas laika spēkojoties pret ATP vienspēļu ranga līderi Novāku Džokoviču no Serbijas un viņa tautieti Filipu Krajinoviču.

Šis Gulbim būs vien piektais ATP dubultspēļu turnīrs šogad, turklāt viņš ar Džokoviču tiksies jau otro reizi - Indianvelsas "Masters 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā Gulbja un kanādieša Miloša Raoniča duets pieveica Džokoviču un Krajinoviču ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-1.

Nākamajā kārtā šī dueļa uzvarētājs tiksies ar Fonjīni un Majera duetu.

Gulbis Pekinas sacensībās līdz šim vēl nebija spēlējis, turklāt iepriekšējos divos gados viņš nedevās uz rudens turnīriem Āzijā.

Jau vēstīts, ka latvietis pagājušajā nedēļā cieta neveiksmi Malaizijā notiekošā Kualalumpuras "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pusfināla mačā, ar 4-6, 4-6 zaudējot francūzim Žiljēnam Beneto, kuru līdz šim savā karjerā tā arī vēl nav spējis uzvarēt.

Pateicoties sniegumam Kualalumpuras turnīrā, Gulbis pārsniedza karjeras laikā nopelnīto piecu miljonu dolāru robežu.

Zīmīgi, ka iepriekšējos piecos turnīros Gulbis nebija spējis tikt tālāk par otro kārtu, bet divas uzvaras vienā turnīrā viņš līdz turnīram Kualalumpurā nebija izcīnījis kopš Francijas atklātā čempionāta vasaras ievadā. Kopā viņš šosezon triumfējis 39 no 56 ATP mačiem, kas ir jauns latvieša rekords.

Gulbis savas karjeras laikā spēlējis sešu ATP turnīru finālos, kuros nav cietis zaudējumus. Šogad viņš ticis pie diviem tituliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!