Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien sava otrā šīs sezonas "Grand Slam" turnīra Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā ar 6-4, 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja Nīderlandes pārstāvi Igoru Sijslingu.

Pirmā seta pirmajos sešos geimos tenisisti katrs uzvarēja savas serves un rezultāts bija neizšķirts 3-3. Septītajā geimā nīderlandietis zaudēja punktu pie savas serves, bet astotajā Gulbis savu servi izmantoja un izvirzījās vadībā ar 5-3.

Devītajā geimā Gulbis pie pretinieka serves neizmantoja lielisku iespēju realizēt setbumbu, un Sijslings panāca 4-5. Tomēr desmitajā geimā latvietis izmantoja savu servi un izcīnīja uzvaru pirmajā setā ar rezultātu 6-4.

Arī otro setu tenisisti iesāka katrs pie savas serves uzvarot divus geimus. Tomēr piektajā geimā nīderlandietis zaudēja punktu pie savas serves, bet Gulbis savu servi izmantoja un panāca 4-2. Devītajā geimā, kad rezultāts bija 5-3 par labu Gulbim, latvietis neizmantoja divas setbumbas. Tomēr desmitajā geimā Gulbis pie savas serves izcīnīja uzvaru geimā un arī otrajā setā.

Jau trešā seta pirmajā geimā Gulbis izmantoja breikbumbu, bet jau nākamajā geimā uzvarēja pie savas serves, izvirzoties vadībā ar 2-0. Pēc tam Gulbis turpināja rādīt labu sniegumu, esot vadībā jau ar 3-1. Tiesa tad divus geimus uzvarēja Sijslings, panākot neizšķirtu 3-3. Turpinājumā pa vēl vienai breikbumbai izcīnīja abi sportisti, panākot 4-4, bet uzreiz pēc tam abi tenisisti izmantoja geimus pie savas serves, turpinot sīvu cīņu par uzvaru setā (6-6). Uzvarētāju šajā setā noteica taibreiks, kurā ar 7:3 uzvarēja Latvijas sportists.

Šis Gulbim ir vitāli svarīgs turnīrs, jo viņam jāaizstāv 720 ATP ranga punkti, kas agra zaudējuma gadījumā var nozīmēt milzīgu kritumu pasaules rangā. Kā zināms, šosezon latvietis uzvarējis tikai trīs no 15 spēlēm.

Gulbis šobrīd pasaules rangā ieņem 25.vietu un sacensībās izlikts ar 24.numuru, tāpēc pirmajās divās kārtās nevar tikties ar citiem izliktajiem spēlētājiem. Paredzams gan, ka jaunākajā rangā, kas tiks publicēts jau svētdien, Gulbis piedzīvos kārtējo kritumu, jo šonedēļ nespēja aizstāvēt Nicas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra čempiona titulu. Savukārt, ja latvietis pamanīsies zaudēt pirmajā kārtā Parīzē, viņš pasaules rangā uzreiz atkritīs uz pirmā simtnieka beigām.

Tikmēr 27 gadus vecais Sijslings ATP reitingā atrodams 166.vietā. Viņš Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā iekļuvis ceturto reizi karjerā, taču tālāk par otro kārtu nav ticis.

Sijslinga karjeras rekords ATP rangā ir 52.vieta, kas tika sasniegta 2014.gada februārī, bet viņš tā arī ne reizi nav spējis tikt ne pie viena ATP raudzes titula. Šosezon Nīderlandes sportistam izdevās sasniegt Zagrebas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu.

Gulbis ar Sijslingu līdz šim mačam tikušies tikai vienu reizi, kad 2013.gadā Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas mačā latvietis bija pārāks ar 6-3, 7-6 (7:3).

Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar mājinieku Nikolā Maī.

Savukārt trešajā kārtā sekmīgākajam tenisistam pretī varētu stāties ar 12.numuru izliktais francūzis Žils Simons, kuru gan pirms sacensībām nomoka muguras trauma, tāpēc viņš šonedēļ izstājās no Nicas ATP turnīra, bet ceturtajā kārtā - šveicietis Stans Vavrinka.

Gulbis Francijas atklātajā čempionātā startē devīto reizi. Jau 2008.gadā Gulbis aizkļuva līdz sacensību ceturtdaļfinālam, kurā vien saspringtā trīs setu cīņā piekāpās Novākam Džokovičam, bet turpmāk viņš ilgstoši netika tālāk par otro kārtu, līdz pērn pamanījās sasniegt turnīra pusfinālu, gūstot lielāko panākumu savā līdzšinējā karjerā.

Kā zināms, dāmu turnīra kvalifikācijā Latviju pārstāvēja Aļona Ostapenko, tomēr viņa cieta neveiksmi jau pirmās kārtas mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!