Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis piektdien otrajā kārtā izstājās no Maiami "Masters" sērijas turnīra.

Ar 21.numuru izliktajam Gulbim pirmā kārta bija brīva, bet otrās kārtas mačā viņš ar 4-6, 6-4, 5-7 divu stundu un 22 minūšu ilgā cīņā piekāpās Francijas tenisistam Žiljēnam Beneto.

Gulbim līdz šim Maiami "Masters" turnīrā nav veicies, jo viņš tajā izcīnījis tikai vienu uzvaru sešās spēles.

Gulbis jau spēles pirmajā geimā pieļāva divas dubultkļūdas un deva pretiniekam breikbumbu, tomēr ar lieliskām servēm viņš atspēlējās. Pēc tam abi tenisisti guva punktus pie savām servēm, bet pēc trešā geima Gulbis sūdzējās par dedzinošu sajūtu vēderā un lūdza, lai ārsts atnes kaut kādas zāles. Tenisisti nākamajās izspēlēs labi darbojās pie savām servēm, bet devītajā geimā Gulbis francūzim deva četras breikbumbas. Trīs izdevās atspēlēt, taču ceturtajā viņš pieļāva dubultkļūdu, nonākot iedzinējos ar 4-5. Atspēlēties neizdevās un pirmo setu latvietis zaudēja. Jāatzīmē, ka Gulbis pirmajā setā pieļāva astoņas dubultkļūdas.

Otrais sets aizritēja servētāju zīmē, lai arī kortā neliels pārsvars bija Beneto. Abiem sportistiem līdz desmitajam geimam nebija nevienas breikbumbas. Desmitajā geimā Gulbis izmantoja savas iespējas un sagaidīja pretinieka kļūdas, iegūstot setbumbu pie Beneto serves. Beneto pieļāva dubultkļūdu un latvietis izlīdzināja rezultātu mačā.

Trešo setu Gulbis sāka pārliecinoši. Viņš nosargāja savu servi, bet tad izmantoja to, ka francūzis trīs reizes rupji kļūdījās pie tīkla, laužot viņa servi. Tad latvietis vēlreiz veiksmīgi aizvadīja serves geimu un nonāca vadībā ar 3-0. Pēc uzvarēta geima Beneto ieguva iespēju atspēlēt breiku, tomēr viņš atkal rupji kļūdījās un Gulbis nākamajās izspēlēs atspēlējās. Pēc tam Gulbis ieguva breikbumbu, jo izmantoja pretinieka kļūdas, taču to nerealizēja. Devītajā geimā Gulbis servēja par uzvaru mačā, taču vairākkārt kļūdījās un Beneto izdevās iegūt breikbumbu. Gulbis izsita "autā", un francūzis breiku atspēlēja.

Pie pretinieka serves nākamajās izspēlēs Gulbis prata iegūt mačbumbu, bet nespēja to realizēt. Beneto servi nosargāja un trešajā setā panāca 5-5. Jau tūlīt francūzis ieguva divas breikbumbas, no kurām realizēja otro. Gulbim pēdējā geimā atspēlēties neizdevās un viņš piedzīvoja sāpīgu zaudējumu.

ATP pasaules rangā Latvijas labākais tenisists ieņem 22.vietu, bet Beneto atrodas 52.pozīcijā.

Šī abiem tenisistiem bija otrā savstarpējā spēle. Pirmajā tikšanās reizē "French Open" turnīrā Gulbis trešajā setā savainojuma dēļ izstājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!