Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien izcīnīja uzvaru Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmās kārtas mačā.

Aizvadītajā cīņā Gulbis duetā ar krievu Dmitriju Tursunovu ar rezultātu 6-1, 7-6 (7:3) pārspēja mājiniekus Patriku Rusēnholmu un Milošu Sekuliču.

Latvijas un Krievijas duets tādējādi sasniedzis turnīra ceturtdaļfinālu, par ko viņiem pienākas 45 ATP dubultspēļu ranga punkti.

Iegūtie punkti ļaus Gulbim atgriezties ATP dubultspēļu rangā, no kura viņš izkrita septembra beigās.

Ceturtdaļfinālā Gulbja un Tursunova pretinieki būs kāds no mājinieku duetiem, kuri abi saņēmuši rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Sākotnēji Gulbim un Tursunovam pirmajā kārtā bija plānots tikties ar šī brīža pasaules trešo labāko dubultspēļu duetu Ivanu Dodidžu no Horvātijas un brazīlieti Marselu Melu, tomēr šī gada ASV atklātā čempionāta pusfinālisti dalību no turnīra atsauca.

Savas karjeras laikā Gulbis ir ticis pie diviem ATP dubultspēļu tituliem, bet šogad šis ir otrais ATP turnīrs, kurā latvietis piedalās arī pāru cīņās.

Kā ziņots, Stokholmas turnīra vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā latvietis otrdien ar rezultātu 6-3, 3-6, 7-6 (7:3) pieveica francūzi Žeremī Šardī. Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar Igoru Sijslingu no Nīderlandes, kurš vēl pirmdien ar 6-4, 6-2 pieveica vācieti Tobiasu Kamki.

Gulbis līdz šim vienīgo reizi Stokholmā spēlēja 2009.gadā, kad zaudēja jau pirmajā kārtā, tomēr toreiz viņš guva plašu publicitāti, jo vienu nakti aizvadīja policijas iecirknī, kad tika pieķerts prostitūtu pakalpojumu pirkšanā. Pēc tam latvietis izteicās, ka nekad vairs neatgriezīsies Stokholmā, tomēr tagad viņš savas domas ir mainījis un jau vairākas reizes jokojis par šo tēmu, sakot, ka brauc pie sen nesatiktiem draugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!