Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisists Ernests Gulbis Romas "Masters 1000" sērijas turnīra pusfināla mačā sestdien gandrīz trīs stundu ilgā cīņā ar 4-6, 6-3, 4-6 zaudēja spānim Rafaelam Nadalam, kurš izlikts ar trešo numuru.

Foto galerija

Jau pirmā seta pirmajā geimā Gulbis zaudēja savu servi, bet pirmo punktu latvietis izcīnīja trešajā geimā, turklāt neļaujot Nadalam uzvarēt nevienā izspēlē. Ceturtajā geimā Gulbim bija viena breikbumba, tomēr tā netika izmantota, bet nākamajā geimā jau Nadalam bija divas iespējas lauzt latvieša servi, tomēr Gulbis abas breikbumbas atspēlēja, vienu no tām - ar netveramo servi.

Ļoti saspringta cīņa bija septītajā geimā, kurā "vienādi" bija sešas reizes, tomēr Gulbis atspēlēja vienu breikbumbu un smagā cīņā nosargāja punktu pie savas serves. Astotajā geimā Nadals latvietim nedeva nekādas cerības uz breikbumbu, bet nākamajā geimā Gulbis spāni vēlreiz atstāja "sausā", rezultātu samazinot līdz 4-5. Desmitajā geimā latvietis bija nonācis zaudētājos ar 0:30, tomēr prata atspēlēties un ieguva pat divas breikbumbas, taču Nadals tās abas atspēlēja un triumfēja pirmajā setā.

Otrā seta pirmajā geimā Gulbis pie savas serves nonāca zaudētājos ar 0:30, tomēr atspēlējās un nosargāja savu servi. Otrajā geimā latvietim bija divas breikbumbas, kas tika izmantotas, bet savu servi Gulbis uzvarēja pārliecinoši un izvirzījās vadībā ar 3-0. Piektajā geimā Latvijas tenisists atspēlēja breikbumbu, saglabājot vadību ar 4-1, bet turpinājumā Gulbis turpināja kontrolēt cīņas gaitu un uzvarēja otro setu.

Izšķirošā seta pirmajā geimā Gulbim bija iespēja lauzt pretinieka servi, tomēr latvietis to neizmantoja. Interesanta cīņa ritēja sestajā geimā, kurā Nadalam bija trīs breikbumbas, taču Gulbis tās visas atspēlēja. Pēc tam spānim bija vēl viena iespēja lauzt pretinieka servi un arī šo breikbumbu Latvijas tenisists atspēlēja, tomēr Nadalam sīvā cīņā izdevās nobreikot Gulbi un izlīdzināt rezultātu 3-3.

Arī astotajā geimā Nadalam bija viena breikbumba, kuru Gulbis atspēlēja, taču desmitajā geimā, kurā servēja Gulbis, spānis ieguva trīs mačbumbas, kuras latvietis vairs nespēja atspēlēt.

Līdz šim ATP ranga 40.vietā esošais Gulbis un Nadals, kurš rangā atrodas trešajā pozīcijā, savā starpā bija tikušies divas reizes un abas cīņas notika 2008.gadā. Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā Nadals uzvarēja ar 5-7, 6-2, 7-6 (7:2), 6-3, bet Madrides "Masters 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā spānis bija pārāks ar rezultātu 7-5, 3-6, 6-3.

Finālā Nadals spēkosies ar 13.numuru izsēto spāni Davidu Ferreru, kurš pusfinālā ar 7-5, 6-3 pieveica citu spāni Fernando Verdasko, kurš bija izlikts ar sesto numuru.

Kā ziņots, pirmās kārtas mačā Gulbis pirmdien pirmo reizi karjerā ar 6-2, 6-2 pieveica Markosu Bagdati no Kipras, kuram latvietis bija piekāpies visos četros iepriekšējos savstarpējos mačos. Savukārt otrajā kārtā Gulbis otrdien ar 2-6, 6-1, 7-5 sensacionāli pieveica pasaules ranga līderi šveicieti Rodžeru Federeru.

Trešajā kārtā latvietis ceturtdien smagā, vairāk nekā divu ar pusi stundu ilgā cīņā ar rezultātu 6-2, 3-6, 7-6 (6:4) pieveica itālieti Filipo Volandri, bet ceturtdaļfinālā Gulbis piektdien ar 7-6 (8:6), 6-1 pārspēja čīlieti Felisiano Lopesu, pirmo reizi karjerā iekļūstot kāda "Masters 1000" sērijas turnīra pusfinālā.

Savukārt Nadals ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-1 uzvarēja Staņislavu Vavrinku no Šveices.

Līdz ar iekļūšanu psufinālā Gulbis šajā turnīrā nopelnīja 360 ATP ranga punktus un nākamajā nedēļā sasniegs jaunu savas karjeras rekordu ATP rangā. Gulbja līdzšinējais karjeras rekords ir 38.vieta, ko viņš sasniedza 2008.gada augustā pēc iekļūšanas Sinsinati "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālā.

Pagājušajā gadā Gulbis šajā turnīrā zaudēja otrajā kārtā, kad ar rezultātu 2-6, 6-1, 4-6 piekāpās francūzim Rišāram Gaskē. Līdz ar to latvietim šogad jāaizstāv 45 ATP ranga punkti.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Barselonas "ATP World Tour 500" turnīrā, kur ceturtdaļfinālā ar 2-6, 6-7 (4:7) zaudēja Verdasko, kurš bija izlikts ar piekto numuru, bet vēlāk triumfēja visā turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!