Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien ar uzvaru grūtā cīņā uzsāka dalību Barselonas ATP sērijas turnīra pamatsacensībās, pirmās kārats mačā ar 7-6 (7:4), 6-2 pieveicot čehu Radeku Štepaneku.

Barselonas turnīra otrajā kārtā tagad Gulbis tiksies ar spāni Fernando Verdasko, kurš izlikts ar 12.numuru. Spāņu tenisistam kā izsētajam tenisistam pirmajā kārtā nav jāspēlē.

Gulbis un Štepaneks sīvā cīņā iesāka maču, taču pirmajos četros geimos līdz breikpunktiem pretiniekam neviens no tenisistiem neļāva aizspēlēties. Piektajā geimā Štepaneks ieguva trīskārši breikbumbu, divus punktus Gulbis atspēlēja, bet trešo izdevību izmantoja Štepaneks. Seta turpinājumā Gulbim bija iespējas paņemt pretinieka serves geimu, taču to viņš izmantoja tikai desmitajā geimā, kad atspēlēja vienu setbumbu un uzvarēja geimu, panākot 5-5.

Jau nākamajā geimā Štepaneks vēlreiz lauza Gulbja servi, bet latviešu tenisists 12.geimā atbildēja ar to pašu, tādējādi seta uzvarētāju nācās noskaidrot "tie break" izspēlē. "Tie break" sākumā Gulbis zaudēja savu servi, nonāca zaudētājos ar 1-3 un 2-4, taču tad uzvarēja piecas izspēles pēc kārtas, 69 minūšu ilgā cīņā izraujot uzvaru pirmajā setā.

Otrajā setā laukumā jau pilnībā dominēja Gulbis, kurš divas reizes paņēma Štepaneka servi un izvirzījās vadībā ar 3-0. Gulbis tad pamanījās zaudēt savu servi, taču tā bija tikai īslaicīga neveiksme, jo Gulbis ātri atguvās un uzvarēja setā ar 6-2. Otrais sets ilga vien 30 minūtes.

Par pirmās kārtas un kvalifikācijas pārvarēšanu Gulbis ir nopelnījis 30 ieskaites punktus, kas viņam nākamnedēļ ļaus atgriezties pasaules ranga TOP 50.

Gulbis pirmdien publicētajā jaunākajā pasaules rangā pakāpies pa trīs vietām un ieņem 53.pozīciju. Čehu tenisists jaunākajā rangā pakāpies pa vienu vietu un atrodas 45.pozīcijā.

Līdz šim augstākā līmeņa turnīros tenisisti savā starpā tikušies divas reizes un abas reizes pārāks bija Gulbis. 2009.gadā Tokijas turnīrā Gulbis uzvarēja ar 6-4, 6-4, bet 2010.gadā Memfisas turnīrā Latvijas tenisists bija pārāks ar 7-6 (7-5), 7-5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!