Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien Ņujorkā uzsāk dalību sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīrā – ASV atklātajā čempionātā.

Turnīra pirmās kārtas spēlē Gulbis, kurš izsēts ar 30.numuru, pirmdien tiekas ar austrieti Andreasu Haideru-Maureru. Austrijas tenisists šobrīd pasaules rangā ieņem 88.vietu, bet Gulbis ieņem 33.vietu. Gulbja spēle varētu sākties ap pulksten 19:30, bet pirms tam šajā kortā pulksten 18 savu pirmo maču "US Open" aizvadīs igauniete Kaia Kanepi, kura tiksies ar amerikānieti Vanju Kingu.

Augstākā līmeņa turnīros Gulbis ar austrieti tikušies vienu reizi. Pagājušajā gadā tenisistu ceļi krustojās Austrijā, Kicbīelā, un duelī ar 2-6, 7-5, 6-1 uzvarēja Gulbis.

Gulbja un Haidera-Maurera cīņas uzvarētājs nākamajā kārtā tiksies ar Mihailu Kukuškinu no Kazahstānas vai Andžeju Martinu no Slovākijas. Abi šie tenisisti cīņas "US Open" sāka no kvalifikācijas. Kukuškins šobrīd pasaules rangā ieņem 172.vietu, bet Martins – 137.vietu. Šajā turnīra "zarā" trešajā kārtā pretiniekos var nākt Davids Ferrers no Spānijas, kurš izlikts ar ceturto numuru.

Gulbis septīto reizi piedalās "US Open". Sekmīgākais viņa sniegums bija 2007.gadā, kad negaidīti aizcīnījās līdz astotdaļfinālam. Toreiz trešās kārtas spēlē Gulbis sensacionāli pieveica Tomiju Rovredo, bet astotdaļfinālā sīvā cīņā piekāpās pieredzējušajam spānim Karlosam Mojam.

Pagājušajā gadā Gulbis pirmajā kārtā uzvarēja Tomiju Hāsu, bet tad zaudēja mājiniekam Stīvam Džonsonam.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!