Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šīs nedēļas ATP rangā saglabājis 33.pozīciju.

Gulbja kontā pašlaik ir 1191 ranga punkts.

Kā zināms, šonedēļ Gulbis nepiedalījās nevienā turnīrā, taču jaunnedēļ viņš piedalīsies ASV atklātajā čempionātā, kur būs izsēts ar 30.numuru.

Latvietis vienspēļu turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar Andrēasu Haideru-Maureru no Austrijas, kurš šobrīd ATP rangā ieņem 88.vietu.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška zaudējis piecas vietas un nu ieņem 473.pozīciju, bet Miķelis Lībietis arī pakāpies par piecām vietām un atrodas 682.vietā. Tikmēr Mārtiņš Podžus zaudējis sešas vietas un nu ieņem 756.pozīciju.

Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis saglabājis 1390.pozīciju, savukārt Māris Garuts piedzīvojis kāpumu par desmit vietām un nu atrodams 1453.ailītē. Tikmēr Deivids Jukša noslīdējis par 14 vietām, ieņemot 1649.pozīciju, bet Krišjānis Stabiņš atkritis uz 1900.vietu.

Šajā nedēļā izmaiņas nav notikušas ATP ranga pirmajā desmitniekā.

Ranga galvgalī joprojām ir Novāks Džokovičs no Serbijas, bet otrais ir šī gada sekmīgākais tenisists Rafaels Nadals no Spānijas, kurš apsteidz šogad Vimbldonas čempionātā uzvarējuši britu Endiju Mareju no Lielbritānijas. Savukārt ceturtais joprojām ir Davids Ferrers no Spānijas.

Piektajā vietā atrodas Deivisa kausa ieguvējs Čehijas izlases sastāvā Tomāšs Berdihs, bet sestajā pozīcijā ir argentīnietis Huans Martins del Potro. Savukārt septītais ir leģendārais Rodžers Federers no Šveices, kurš no pirmā sešinieka izkritis pirmoreiz kopš 2002.gada oktobra.

Astotais joprojām ir šobrīd traumu ārstējošais Žo Vilfrīds Tsonga no Francijas, devīto vietu ieņem Rišārs Gaskē, bet pirmo desmitnieku noslēdz Staņislass Vavrinka no Šveices.

Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis zaudējis vienu vietu un atkritis uz 29.pozīciju.

Šonedēļ norisinājās tikai Vinstonas-Seilemas "ATP World Tour 250" sērijas tenisa turnīrs ASV, kur triumfēja Jirgens Melcers no Austrijas, finālā pieveicot francūzi Gaelu Monfisu ar rezultātu 6-3, 2-1. Francijas sportists cīņu nevarēja turpināt, jo atkal iedzīvojies savainojumā. Panākums Vinstonas-Seilemas turnīrā ļāvis Melceram ATP rangā no 32.vietas pakāpties un 27.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Juška, kurš atguvis septiņas pozīcijas un ir 469.vietā, savukārt par vienu vietu atkāpies Gulbis, kurš ieņem 782.pozīciju.

Lībietis dubultspēļu rangā nu atrodas trīs vietas aiz Gulbja, bet Oskars Vaskis, kurš šomēnes ar Lībieti kopā triumfēja Lielupes "Future" turnīrā, pakāpies par divām vietām uz 1060.pozīciju. Tāpat dubultspēļu rangā 1627.vietā atrodas M.Podžus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!