Foto: AFP/Scanpix
Igaunijas labākā tenisiste Kaija Kanepi sestdien pēc vairāku gadu pārtraukuma sasniedza ASV atklātā čempionāta ceturto kārtu.

Trešajā turnīra mačā šobrīd WTA ranga 49.vietā esošā tenisiste ar rezultātu 7-5, 6-0 apspēlēja spānieti Karlu Suaresu Navarro, kura bija izlikta ar 15.numuru.

Sekmīgākais sniegums Ņujorkā igaunietei bija 2010.gadā, kad tika sasniegts ceturtdaļfināls, bet iepriekš šogad viņa nevienā no pirmajiem trim "Grand Slam" turnīriem nebija tikusi tālāk par otro kārtu.

Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Kanepi sacentīsies ar WTA ranga līderi Serēnu Viljamsu, kura savā trešās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 uzveica amerikānieti Varvaru Ļepčenko. Līdz ar to Viljamsa šajā turnīrā uzveica jau trešo savu tautieti.

Grūtu uzvaru izcīnīja ar septīto numuru izliktā kanādiete Eižēnija Bušāra, kura ar 6-2, 6-7 (2:7), 6-4 pieveica Barboru Zahlavovu Stricovu no Čehijas un nākamajā kārtā tiksies ar krievieti Jekaterinu Makarovu.

Kā zināms, zaudējumu piedzīvoja pašreizējā Vimbldonas čempione Petra Kvitova, kura bija izlikta ar trešo numuru. Trešās kārtas mačā čehiete ar 4-6, 4-6 piekāpās WTA ranga 145.vietas īpašniecei Aleksandrai Kruničai no Serbijas, kura ASV atklātajā čempionātā piedalās, pirms tam veiksmīgi pārvarējusi kvalifikācijas sacensības.

Nākamajā kārtā Kruničai pretī stāsies iepriekšējo divu gadu sacensību fināliste Viktorija Azarenka no Baltkrievijas, kura šoreiz izlikta vien ar 16.numuru.

Savukārt 24 gadus vecā Kvitova pievienojās vēl četrām tenisistēm - rumānietei Simonai Halepai, polietei Agņeškai Radvanskai, vācietei Anelikai Kerberei un serbietei Anai Ivanovičai -, kuras, būdamas izliktas ne zemāk kā ar desmito numuru, nespēja sasniegt ASV atklātā čempionāta ceturto kārtu.

Tikmēr vīru turnīrā sestdien favorīti turpināja darboties pārliecinoši. ATP ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas ar 6-3, 6-2, 6-2 pieveica amerikāni Semu Kveriju, bet turnīra piektā rakete Milošs Raoničs no Kanādas trijos taibreikos ar 7-6 (7:5), 7-6 (7:5), 7-6 (7:3) apspēlēja Viktoru Estrelju Burgosu no Dominikānas Republikas. Uzvaras izcīnīja arī ar astoto, devīto un desmito numuru izliktie Endijs Marejs, Žo Vilfrīds Tsonga un Kei Nišikori.

Savukārt ar trešo numuru izliktais šveicietis Stans Vavrinka nākamo kārtu sasniedza bez cīņas, jo viņa slovēņu pretinieks Blazs Kavčičs kortā nemaz neizgāja.

Nākamajā kārtā aizraujošākās cīņas gaidāmas starp Nišikori un Raoniču, kā arī Tsongu un Mareju, kuri sacentīsies savā starpā.

Kā zināms, piektdien otrās kārtas mačā neveiksmi piedzīvoja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš ar 6-4, 6-3; 4-6, 3-6, 3-6 atzina sava treniņpartnera austrieša Dominika Tīma pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!