Krievu tenisists Nikolajs Davidenko, kurš karjeras laikā spēja pakāpties līdz pasaules ranga trešajai vietai, ceturtdien 33 gadu vecumā paziņoja par sportisko gaitu beigšanu.

Jau jūnijā par Davidenko profesionālās tenisa karjeras beigām tika ziņots medijos, taču sportists šo informāciju noliedza.

"Es neapstiprinu šo informāciju. Kamēr pats nepavēstīšu, nekādu jaunumu nebūs. Tāpēc man nav ko komentēt," Davidenko toreiz noliedza Krievijas izlases trenera Vladimira Kameļzona apgalvojumus.

Tomēr tagad preses konferencē, kas risinājās Maskavas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra laikā, krievu tenisists oficiāli apstiprināja par savas profesionālās tenisa karjeras beigām.

"Esmu 33 gadus vecs. Karjeras laikā esmu uzvarējis 21 ATP līmeņa turnīrā, tajā skaitā četros "Masters" turnīros un sezonas noslēguma turnīrā Londonā. Nenožēloju, ka nekad neesmu uzvarējis "Grand Slam" turnīrā un neesmu bijis pasaules pirmā rakete, jo vairāku gadu garumā grozījos pasaules labāko tenisistu desmitniekā," atceras krievu tenisists.

"Par nelaimi, pēdējo gadu laikā mani mocījušas traumas. Man ir grūti par to runāt, taču ilgi domāju, kad paziņošu par karjeras beigšanu. Šis laiks ir pienācis - esmu oficiāli noslēdzis profesionālo tenisista karjeru," atklāja bijusī pasaules trešā rakete un izteicās, ka šo lēmumu pieņēmis jau jūnijā pēc zaudējuma Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. "Es jutu, ka nevaru spēlēt tādā līmenī, kādā būtu nepieciešams aizvadīt turnīru. Trenējos divas reizes dienā, taču vēlamo rezultātu nespēju sasniegt."

Tieši Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas mačs ar Robinu Hāsi no Nīderlandes kļuvis par pēdējo pazīstamā krievu tenisista karjerā.

Savas karjeras laikā Davidenko 2006.gadā Krievijas izlasei palīdzēja iegūt Deivisa kausu, bet "Grand Slam" turnīros viņš pa divām reizēm tika līdz pusfinālam Francijas un ASV atklātajos čempionātos, bet vēl sešas reizes sasniedza Austrālijas un Francijas atklāto čempionātu ceturtdaļfinālu.

Davidenko turpmāk plāno nodarboties ar biznesu. "Esmu sev izvirzījis jaunus mērķus. Turpmāk strādāšu biznesa un finanšu sektorā ne tikai valsts līmenī, bet arī pasaules kontekstā. Savas dzīves laikā, spēlējot tenisu, esmu apceļojis visu pasauli, tāpēc man ir daudz draugu, ar kuriem varēšu sadarboties."

Savu pēdējo titulu Davidenko ieguva 2011.gadā Vācijā, bet vēl šīgada februārī viņš uzvarēja ATP dubultspēļu sacensībās Francijā.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!