Foto: EPA-AFI
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien Madrides "1000 Series" (iepriekš "Masters" sērijas) turnīra vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā ar rezultātu 2-6, 7-5, 5-7 piekāpās vācietim Tomijam Hāsam.

Šis bija jau 21.turnīrs pēc kārtas, kurā Gulbis vienspēlēs netika tālāk par otro kārtu.

Pirmajā setā Hāss izmantoja divas no četrām iespējām lauzt Gulbja servi, ar ko pietika, lai setā izcīnītu pārliecinošu uzvaru. Vispirms vācietis Gulbja servi lauza sestajā geimā, bet pēc tam arī astotajā.

Otrā seta otrajā geimā Gulbis pieļāva divas dubultkļūdas servēs un deva pretiniekam četras iespējas lauzt latvieša servi. Vienu no tām Hāss arī izmantoja, panākot rezultātu 2-0. Vācijas tenisistam pirmās divas mačbumbas bija jau astotajā geimā pie Gulbja serves.

Taču Latvijas sportistam izdevās ne vien pagarināt cīņu līdz devītajam geimam, bet tajā arī lauzt pretinieka servi, samazinot rezultāta starpību līdz 5-4. Seta nobeigumu Gulbis aizvadīja jau krietni pārliecinošāk, 11.geimā vēlreiz laužot Hāsa servi un otrajā setā izcīnot uzvaru ar rezultātu 7-5.

Izšķirošā trešā seta sākums atkal veiksmīgāks padevās Hāsam, kurš otrajā geimā vēlreiz lauza Gulbja servi. Septītajā geimā Gulbim izdevās izcīnīt punktu pie pretinieka serves, bet astotajā geimā latvietis atkal servēja nepārliecinoši, ļaujot Hāsam atjaunot divu punktu pārsvaru. Nākamajā geimā Gulbis vēlreiz spēja lauzt vācieša servi, bet seta nobeigums veiksmīgāks padevās Hāsam, kurš uzvarēja ar rezultātu 7-5.

ATP pasaules rangā šobrīd Gulbis atrodas 42.vietā, bet bijušais pasaules ranga vicelīderis Hāss, kurš sacensības uzsāka no kvalifikācijas, pašlaik atrodas 75.pozīcijā.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā nebija tikušies.

Par dalību Madrides turnīra pirmajā kārtā Gulbis saņēma desmit ATP ranga punktus.

Pagājušajā gadā Gulbis Madrides turnīrā piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā, kad ar rezultātu 5-7, 6-3, 3-6 atzina pasaules pirmās raketes spāņa Rafaela Nadala pārākumu.

Kā ziņots, Gulbis pagājušajā nedēļā piedalījās Minhenes "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kur vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 3-6, 2-6 piekāpās Vācijas sportistam Nikolasam Kīferam, bet dubultspēlēs, spēlējot pārī ar krievu Igoru Kuņicinu, otrās kārtas mačā, kas vienlaicīgi bija arī ceturtdaļfināls, ar rezultātu 5-7, 6-7 (3:7) piekāpās ar otro numuru izliktajam austrāliešu duetam Ešlijam Fišeram un Džordanam Kerram.

Jau ziņots, ka Gulbis Francijas atklātajam čempionātam gatavosies sava bijušā trenera Nikija Piliča vadībā, piektdien ziņoja laikraksts "Neatkarīgā".

Madrides turnīrs bija Gulbja pēdējais turnīrs pirms Francijas atklātā čempionāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!