Foto: AFP/Scanpix

Pasaules ranga pirmā rakete spāņu tenisists Rafaels Nadals svētdien Londonā notiekošajā "ATP World Tour Finals" sezonas noslēguma turnīra pusfinālā ar 7-5, 6-3 pārspēja šveicieti Rodžeru Federeru, kuram nu sezona beigusies.

Nadals finālā iekļuvis vien otro reizi, iepriekš viņam tas izdevās 2010.gadā, tomēr toreiz finālā nācās atzīt tieši Federera pārākumu.

"Pirmdien finālā centīšos parādīt tikai savu labāko spēli. Šis ir ļoti īpašs turnīrs - atmosfēra Londonā ir viena no labākajām, kur esmu spēlējis. Man būs jāparāda savs labākais teniss, lai cerētu uz uzvaru," pēc mača pret Federeru izteicies Nadals.

Spānis ar Federeru kopumā ir tikušies jau 32 reizes, no kurām šveicietim izdevies uzvarēt tikai desmit.

Līdz ar zaudējumu Nadalam šveicietim sezona nu ir beigusies, ko var nosaukt par viņa sliktāko gadu karjerā, jo Federers tās laikā pratis iegūt tikai vienu ATP titulu, turklāt pirmo reizi kopš 2002.gada nav uzvarējis nevienā "Grand Slam" raudzes turnīrā.

"ATP World Tour Finals" finālmačs paredzēts pirmdien, bet Nadala pretinieks noskaidrosies jau svētdien, kad savā starpā cīņu aizvadīs pasaules otrais numurs serbs Novāks Džokovicš un vēl viens tenisists no Šveices Staņislass Vavrinka.

Kā zināms, sezonas noslēguma turnīrā piedalās astoņi labākie aizvadītās sezonas tenisisti pasaulē, kuri sadalīti divās apakšgrupās. Tomēr muguras savainojuma dēļ sacensībās nepiedalās ATP ranga ceturtā rakete brits Endijs Marejs.

Pērn par turnīra uzvarētāju tika kronēts Džokovičs, kurš pārspēja Federeru. Sezonas noslēguma turnīrs allaž notiek uz cietā seguma iekštelpu kortos, kas Nadalam ir neparocīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!