Foto: Reuters/Scanpix
Pēc trešās ATP ranga līdera Rafaela Nadala uzvaras, vietu Londonā notiekošā vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīra - "ATP World Tour Finals" - pusfinālā piektdien nodrošināja šveicietis Staņislass Vavrinka.

Noslēdzošajā A apakšgrupas mačā Nadals, kurš jau garantējis pirmo vietu ATP rangā sezonas noslēgumā, ar rezultātu 6-4, 1-6, 6-3 pieveica ar piekto numuru izlikto čehu Tomāšu Berdihu.

Lai pats sasniegtu pusfinālu, Berdiham šajā mačā bija obligāti jāuzvar, jo sacensību septītā rakete Vavrinka iepriekš piektdien ar 6-7 (3:7), 6-4, 6-1 pārspēja ar trešo numuru izlikto Davidu Ferreru no Spānijas.

"Stans ienāca ģērbtuvēs un novēlēja man veiksmi. Teicu, ka darīšu, ko spēšu," pēc mača stāstīja Nadals. "Šis ir labs rezultāts Stanam. Viņš ir man labs draugs."

"Novēlu Tomāšam labas brīvdienas un veiksmi Deivisa kausa finālā pret Serbiju," teica spānis. "Otrajā setā viņš spēlēja lieliski un bija ļoti grūti viņu apturēt."

Līdz ar to apakšgrupas noslēgumā Nadals tika pie trim uzvarām, Vavrinkas kontā bija divi panākumi, Berdihs izcīnīja vienu uzvaru, bet Ferrers piedzīvoja trīs neveiksmes.

Jau zināms, ka Vavrinka sacensību pusfinālā tiksies ar serbu Novāku Džokoviču, kurš jau garantējis uzvaru B grupā. Savukārt Nadala pretinieks noskaidrosies sestdien, kad savstarpējā mačā tiksies viņa senais konkurents Rodžers Federers no Šveices un argentīnietis Huans Martins del Potro.

Kā zināms, sezonas noslēguma turnīrā piedalās astoņi labākie aizvadītās sezonas tenisisti pasaulē, kuri sadalīti divās apakšgrupās. Tomēr muguras savainojuma dēļ sacensībās nepiedalās ATP ranga ceturtā rakete brits Endijs Marejs.

Sacensības Londonā risināsies līdz pirmdienai.

Pērn par turnīra uzvarētāju tika kronēts Džokovičs, kurš pārspēja Federeru. Sezonas noslēguma turnīrs allaž notiek uz cietā seguma iekštelpu kortos, kas Nadalam ir neparocīgi, tāpēc līdz šim tikai vienu reizi (2010.gadā) viņš spējis sasniegt sacensību finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!