Foto: AP/Scanpix
Slavenais Šveices tenisists Rodžers Federers Londonā notiekošā sezonas noslēguma turnīra - "ATP World Tour Finals" - B apakšgrupas otrās kārtas mačā ceturtdien ar rezultātu 6-4, 6-3 pārspēja francūzi Rišāru Gaskē.

Pirmajā setā abi tenisisti apmainījās breikiem, bet devītajā geimā Federers vēlreiz lauza pretinieka servi, novedot setu līdz uzvarai. Otrajā setā seškārtējais sacensību čempions Federers pretinieku lauza jau pirmajā geimā un mača izskaņā to paveica vēlreiz, tiekot pie panākuma.

Pirmajā kārtā šie abi tenisisti bija cietuši zaudējumus, Federeram piekāpjoties serbam Novākam Džokovičam, bet Gaskē atzīstot Huana Martina del Potro no Argentīnas pārākumu.

Džokoviča un Gaskē savstarpējais mačs gaidāms vēlāk ceturtdien. Jau ceturtdien pusfinālam del Potro var kvalificēties, ja uzveiks Džokoviču divos setos, bet serbam der jebkāds panākums.

Kā ziņots, A apakšgrupā pēc divām kārtām divas uzvaras ir spānim Rafaelam Nadalam, kurš garantējis pirmo vietu ATP rangā gada noslēgumā, čehs Tomāšs Berdihs atrodas otrajā vietā ar vienu uzvaru, kā arī trim uzvarētiem un diviem zaudētiem setiem, tālāk ar vienu uzvaru seko šveicietis Staņislass Vavrinka, kurš uzvarējis divos setos, bet zaudējis trijos, bet Ferrera kontā divi zaudējumi un neveiksmes četros setos.

Kā zināms, sezonas noslēguma turnīrā piedalās astoņi labākie aizvadītās sezonas tenisisti pasaulē, kuri sadalīti divās apakšgrupās. Tomēr muguras savainojuma dēļ sacensībās nepiedalās ATP ranga ceturtā rakete brits Endijs Marejs.

Sacensības Londonā risināsies līdz 11.novembrim.

Pērn par turnīra uzvarētāju tika kronēts Džokovičs, kurš pārspēja Federeru. Sezonas noslēguma turnīrs allaž notiek uz cietā seguma iekštelpu kortos, kas Nadalam ir neparocīgi, tāpēc līdz šim tikai vienu reizi (2010.gadā) viņš spējis sasniegt sacensību finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!