Foto: Reuters/Scanpix

ATP tenisa ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas trešdien nodrošināja sev ranga pirmo pozīciju arī gada noslēgumā.

Ranga pirmo vietu spānis sev nodrošināja pēc tam, kad Londonā notiekošā sezonas noslēguma turnīra - "ATP World Tour Finals" - A apakšgrupas otrajā spēlē ar rezultātu 7-6 (7:5), 7-6 (8:6) uzvarēja šveicieti Staņislasu Vavrinku, kurš izlikts ar astoto numuru.

Šis panākums Nadalam arī nodrošinājis vietu sacensību pusfinālā.

Abos setos Vavrinka sākotnēji atspēlēja pa vienam breikam, tomēr taibreikos ne reizi nespēja nosargāt iegūto pārsvaru. Otrā seta taibreikā šveicietim pat bija viena setbumba, tomēr pēc tās atspēlēšanas Nadals ieguva vēl divus punktus pēc kārtas un nodrošināja sev panākumu.

Lai nodrošinātu ranga pirmo vietu arī sezonas noslēgumā, Nadalam šajā turnīrā bija jātiek pie divām uzvarām. Pirmo no tām viņš izcīnīja otrdien, kad ar 6-3, 6-2 pieveica savu tautieti Davidu Ferreru, kurš izlikts ar trešo numuru.

Šī būs trešā reize, kad Nadals sezonu noslēdzis kā pasaules ranga līderis, un pirmā kopš 2010.gada.

Spānis līdz šim nekad nav spējis uzvarēt sezonas noslēguma turnīrā.

A apakšgrupā tagad Nadalam ir divas uzvaras, bet Vavrinka divās cīņās panākumus un zaudējumus dalījis uz pusēm. Vēlāk trešdien citā šīs grupas otrās kārtas mačā Ferrers tiksies ar čehu Tomāšu Berdihu, kuri abi līdz šim piedzīvojuši pa vienam zaudējumam.

Tikmēr B apakšgrupā pēc pirmās kārtas mačiem pa vienai uzvarai ir serbam Novākam Džokovičam un Huanam Martinam del Potro no Argentīnas, bet zaudējumus cietuši francūzis Rišārs Gaskē un šveicietis Rodžers Federers.

Kā zināms, sezonas noslēguma turnīrā piedalās astoņi labākie aizvadītās sezonas tenisisti pasaulē, kuri sadalīti divās apakšgrupās. Tomēr muguras savainojuma dēļ sacensībās nepiedalās ATP ranga ceturtās rakete brits Endijs Marejs.

Sacensības Londonā risināsies līdz 11.novembrim.

Pērn par turnīra uzvarētāju tika kronēts Džokovičs, kurš pārspēja Federeru. Sezonas noslēguma turnīrs allaž notiek uz cietā seguma iekštelpu kortos, kas Nadalam ir neparocīgi, tāpēc līdz šim tikai vienu reizi (2010.gadā) viņš spējis sasniegt sacensību finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!