Foto: EPA/LETA

Šveiciešu tenisistam Rodžeram Federeram, neskatoties uz ne pārāk veiksmīgo gadu, profesoonālās tenisa sezonas beigās tiks pasniegtas uzreiz trīs balvas, informē ATP.

Federeram tiks pasniegtas trīs ļoti īpašas balvas, kuru saņēmēju nosaka nevis punkti un situācija ATP rangā, bet gan kolēģu tenisistu un līdzjutēju balsojums. Šveicietis saņems "Līdzjutēju mīluļa" balvu, Stefana Erdberga balvu par sportisko cēlsirdību, kuras īpašnieku nosaka sportistu aptaujā, un Artūra Eša balvu par labdarību, ko pasniedz ATP.

Balvas tiks pasniegtas sezonas noslēguma turnīrā, kas risinās šajā nedēļā. Pirmās raketes balvas īpašnieks vienspēlēs tiks noteikts vēlāk, uz to pretendē Rafaels Nadals un Novāks Džokovičs, bet dubultspēlē to saņems Bobs un Maiks Braiani. Viņiem arī līdzjutēju balva kā labākajam tenisa pārim.

Nākotnes zvaigznes balva piešķirta čeham Jirži Veselijam, bet gada progresa balva, aptaujājot tenisistus - spānim Pablo Karreno Bustam. Gada atgriešanos, sportistu skatījumā, ir veicis Rafaels Nadals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!