Foto: AP/Scanpix

Japānis Kei Nišikori svētdien ar uzvaru pār britu Endiju Mareju ievadīja Londonā notiekošo vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīru - "ATP World Tour Finals" -, esot pārāks ar 6-4, 6-4.

Pirmajā setā kā pirmais pie breika piektajā geimā tika Marejs, tomēr jau nākamajā geimā Nišikori atspēlējās. Vēlreiz brita servi viņš lauza desmitajā geimā, nodrošinot sev panākumu setā.

Otrajā setā Nišikori izvirzījās vadībā ar 3-0, tomēr septītajā geimā Marejs zaudēto breiku atguva. Desmitajā geimā japānim gan izdevās vēlreiz lauzt sāncenša servi, kas viņam deva uzvaru visā mačā.

Pasaules piektā rakete Nišikori sezonas noslēguma turnīrā piedalās pirmoreiz, turklāt ir pirmais vienspēļu tenisists no Āzijas, kurš tam spējis kvalificēties. Tikmēr Marejs, kurš ATP rangā ieņem sesto vietu, iepriekšējās piecās dalības reizēs trīsreiz ticis līdz pusfinālam.

Vēl turnīra B apakšgrupā spēkojas šveicietis Rodžers Federers un Milošs Raoničs no Kanādas.

Sacensību A apakšgrupā kopā spēlēs serbs Novāks Džokovičs, horvāts Marins Čiličs, čehs Tomāšs Berdihs un Stans Vavrinka no Šveices.

Sezonas noslēguma turnīrā traumas dēļ nepiedalās pasaules trešā rakete Rafaels Nadals no Spānijas. Ilgstoši uz vietu starp sezonas astoņiem labākajiem pasaules tenisistiem pretendēja arī latvietis Ernests Gulbis.

Turnīrs Londonā ilgs līdz 16.novembrim.

Iepriekšējos divos gados sacensībās uzvarēja Džokovičs, bet pirms tam divus gadus pēc kārtas labākais bija Federers. Viņš ar sešiem tituliem ir panākumiem bagātākais tenisists šajā turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!