Foto: EPA/LETA

Francijas atklātā tenisa čempionāta finālu trešo gadu pēc kārtas ceturtdien sasniegusi krieviete Marija Šarapova.

Pusfināla mačā ar septīto numuru izliktā Šarapova ar 4-6, 7-5, 6-2 apspēlēja jauno Kanādas sportisti Eižēniju Bušāru, kura sacensībās bija izlikta ar 18.numuru.

Pirmajā setā Šarapova divreiz pamanījās zaudēt savu servi, rezultātā ciešot neveiksmi pirmajā setā ar 4-6. Tikmēr nākamajā setā abas tenisistes savā starpā aizvadīja ļoti līdzvērtīgu dueli, taču 12.geimā krieviete jau trešo reizi lauza Bušāras servi un uzvarēja setā ar 7-5.

Izšķirošajā setā Šarapova jau vairs ne reizi neatdeva savu servi, bet divas reizes lauza pretinieces, rezultātā tiekot pie pārliecinošas uzvaras setā ar 6-2.

Šarapova Francijas atklātā tenisa čempionāta finālā iekļuvusi jau trešo reizi pēc kārtas, bet šī turnīra titulu viņa līdz šim vienīgo reizi karjerā izcīnīja pirms diviem gadiem.

Savukārt 20 gadus vecā kanādiete pašlaik WTA pasaules rangā ieņem 16.vietu. Ja pērn viņa nevienā no "Grand Slam" turnīriem netika tālāk par trešo kārtu, šosezon Bušāra jau gada sākumā Austrālijas atklātajā čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam, sekmīgo sēriju turpinot arī Parīzē.

Otrs pusfināla duelis sieviešu konkurencē arī tiks aizvadīts ceturtdien, kurā tiksies rumāniete Simona Halepa un Andrea Petkoviča no Vācijas. Zīmīgi, ka abas šīs tenisistes tik tālu kādā no "Grand Slam" turnīriem tikušas pirmo reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!