Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Šosezon ar labām sekmēm Baltijas kausā regbijā otrajā divīzijā spēlē komanda ar nosaukumu "Baltic Old Boys Rugby Team" - vīri, kas sevi sen jau nesauc par junioriem, bet neatsakās no kārtīgām cīņām regbija laukumā!

Portāls "Delfi" piedāvā interviju ar šīs vienības spēlētāju no Latvijas Pjotru Šņitņikovu.

– Kā izveidojās komanda ar nosaukumu "Baltic Old Boys Rugby Team"?
– Iniciatīva nāca no bijušā Šauļu "Vairas" spēlētāja, tagadējā Šauļu Sporta skolas direktora Svajūna Mikalcius. Satikāmies pagājušajā gadā Maskavā, kad tur notika Pasaules kausa izcīņa regbijā 7. Viņš izteica priekšlikumu dibināt Baltijas veterānu komandu, kuru veidotu Lietuvas, Latvijas un Kaļiņingradas apgabala regbisti. Tā arī šogad sākām spēlēt Baltijas kausa izcīņas otrajā divīzijā kopā ar "Ulre/Ķekavas NSS", Viļņas "Geležinas Vilkas", Šauļu "Salda", Igaunijas "Vikat Marijam" un Baltkrievijas "Harugva".

– Kas spēlē šajā starpvalstu veterānu vienībā?
– Komandas vidējais vecums ir 40 gadi. 15 spēlētāji ir no Lietuvas. Svajūns ir mūsu spēlējošais treneris. Seši regbisti ir no Kaļiņingradas, bet trīs no Latvijas – es, Demjans Zavadskis un Raivis Čakstiņš. Pagaidām Baltijas kausa izcīņas otrajā divīzijā esam aizvadījuši trīs spēles un izcīnījuši trīs uzvaras: ar 41:20 pieveicām "Geležinis Vilkas", ar 22:0 "Ulre/Ķekavas NSS" un ar 68:10 "Vikat Marijam".

– Tātad rezultāti ir pozitīvi?
– Jā, tā var teikt. Spēlētāji ir labi sagatavoti, spēcīgi. Turklāt jāuzsver, ka mēs spēlējam pēc īstajiem regbija noteikumiem, nevis pēc veterānu. Neviens mūs nežēlo un cīnāmies ar pilnu spēku!

– Kāpēc tāds nosaukums – "Old Boys"?
– Tāpēc, ka esam puikas gados! Par junioriem sevi taču nesauksim... Svajūnam ir 47 gadi, man 44, Demjanam Zavadskim – 47. Ir arī spēlētāji, kuriem ir pat 50 gadi. Kā jau teicu – komandas vidējais vecums ir ap 40 gadiem.

– Vai piedalāties arī kādos citos regbija turnīros, neskaitot Baltijas kausa izcīņu?
– Šovasar spēlējām RFC "Livonia" rīkotajā turnīrā regbijā 10. Ar gados jaunākajām komandām mums gāja diezgan grūti... Jāuzsver, ka mūsu vienībai nav sponsoru. Visu finansējam paši – paši braucam uz spēļu vietām, paši gādājam formas un citu inventāru.

– Kādi ir "Baltic Old Boys Rugby Team" nākotnes plāni?
– Gribam turpināt spēlēšanu Baltijas kausa izcīņā. Varbūt nākamgad uzspēlēsim septiņnieku Latvijas un Lietuvas otrajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!