Latvijas regbija 7 izlase Eiropas čempionātā Kauņā otrajā dienā piedzīvoja trīs zaudējumus, galarezultātā ierindojoties astotajā vietā un saglabājot vietu A divīzijā.

Latvijas valstsvienība otro dienu Eiropas čempionātā Kauņā sāka ar zaudējumu ceturtdaļfinālā Polijai. Mača rezultāts 0:19.

Savukārt turpinājumā pusfinālā par šķīvi jeb piekto vietu tika piedzīvota neveiksme pret Ukrainu ar 5:12. Atgādināsim, ka grupu turnīrā Latvija ukraiņiem zaudēja ar 0:26. Vienīgo piezemējumu mūsu labā izdarīja Dāvis Gauja. Jāpiebilst, ka Latvijas komanda bija spiesta spēlēt bez Kristapa Bērziņa, kurš guva savainojumu jau sestdien mačā pret Dāniju un Naura Bērziņa.

Tādējādi Latvijas valstsvienība pēdējo spēli Eiropas čempionāta A divīzijā aizvadīja pret Izraēlu. Tas bija mačs par septīto vietu. Diemžēl labāko sniegumu mūsu puiši parādīt nespēja, un nācās samierināties ar iespaidīgu zaudējumu 7:31. Vienīgo piezemējumu Latvijai izdarīja Ainārs Bērziņš. Tas notika otrajā puslaikā, kad rezultāts bija jau 0:26. Realizācijas sitienu precīzi izpildīja Valters Raņķis.

Par Eiropas čempioniem A divīzijā kļuva Lietuvas valstsvienība, kas finālā dramatiskā cīņā ar 22:17 pieveica Poliju.

Galīgais vietu sadalījums Eiropas čempionātā. 1. Lietuva, 2. Polija, 3. Kipra, 4. Zviedrija, 5. Ukraina, 6. Lietuva 2, 7. Izraēla, 8. Latvija, 9. Dānija, 10. Moldova, 11. Monako.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!