Foto: AFP/Scanpix

Par Vimbldonas tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu sacensību uzvarētāju sestdien kļuva Francijas tenisiste Mariona Bartolī.

Ar 15.numuru izsētā Bartolī finālspēlē ar rezultātu 6-1, 6-4 uzveica vācieti Sabīni Lizikī, kura bija izlikta ar 23.numuru. Turnīra gaitā Francijas tenisiste nezaudēja nevienā setā.

Otrā seta septītajā geimā Lizikī atspēlēja trīs mačbumbas un pēc tam uzvarēja vēl divos geimos, tomēr desmitajā geimā Bartolī beidzot izdevās noslēgt cīņu ar panākumu.

Bartolī "Grand Slam" sacensībās startēja 47.reizi vēsturē, tiekot pie sava pirmā titula. Līdz ar to viņa apsteidza Janai Novotnai piederošo atklātās ēras titulu, kura pie pirmā titula tika savā 45. "Grand Slam" turnīrā. Tāpat viņa ir piektā vecākā tenisiste, kas izcīnījusi pirmo "Grand Slam" titulu.

Divdesmit astoņus gadus vecajai Bartolī šī ir bija otrā reize karjerā, kad izdevies sasniegt kādu no "Grand Slam" turnīru vienspēļu fināliem. Iepriekšējo reizi viņa to paveica 2007.gadā, turklāt arī tieši Vimbldonas čempionātā.

Bartolī kļuvusi par otro savas valsts tenisisti atklātajā ērā, kas triumfējusi Vimbldonas čempionātā. Pirms tam 2006.gadā tas padevās Amelī Moresmo, kura šogad nospēlējusi lielu lomu Bartolī sekmīgajā sniegumā, jo palīdz sportistei ar padomiem.

Šobrīd Bartolī WTA rangā ieņem 15.vietu, bet nākamajā nedēļā viņa pakāpsies uzreiz uz septīto pozīciju.

Savukārt 23 gadus vecajai Lizikī līdz šim tikai vienu reizi - Vimbldonas 2011.gada čempionātā - bija iekļuvusi augstākās raudzes turnīru pusfinālā, bet vēl ne reizi finālā.
Lizikī bija pirmā vācu tenisiste kopš 1999.gada, kas iekļuvusi kāda no "Grand Slam" turnīru fināliem. Pēdējo reizi tas izdevās leģendārajai Štefijai Grāfai, kas pirms 14 gadiem Francijas atklātajā čempionātā triumfēja pār šveicieti Martinu Hingisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!