Foto: AFP/Scanpix

Par Barselonas "ATP World Tour 500" sērijas tenisa turnīra uzvarētāju svētdien kļuva Japānas spēlētājs Kei Nišikori.

Finālmačā Nišikori ar rezultātu 6-2, 6-2 pieveica Santjago Hiraldo no Kolumbijas, izcīnot savu pirmo titulu karjerā uz māla seguma.

"Šeit nav viegli uzvarēt, jo jācīnās ar daudziem Spānijas tenisistiem. Šis ir viens no sarežģītākajiem ATP 500 punktu sērijas turnīriem un esmu ļoti priecīgs iegūt titulu," izteicās šobrīd pasaules ranga 15.vietā esošais japānis.

Šis Nišikori bija pirmais turnīrs pēc traumas izārstēšanas, kā arī jaunā trenera Maikla Čana vadībā.

Kā ziņots, pirms tam pusfinālā Nišikori ar 6-4, 6-2 apspēlēja latvieti Ernestu Gulbi.

Jau ceturto reizi šosezon Gulbis zaudē tenisistam, kurš vēlāk triumfē turnīrā - sezonas sākumā Dohā latvietis piekāpās vēlākajam uzvarētājam Rafaelam Nadalam, februārī Roterdamā to pašu paveica Tomāšs Berdihs no Čehijas. Turpinājumā latvietis pats triumfēja sacensībās Marseļā, bet marta sākumā turnīrā Akapulko viņš piekāpās vēlākajam uzvarētājam Grigoram Dimitrovam no Bulgārijas.

Kā ziņots, astoņkārtējais Barselonas turnīra uzvarētājs Nadalu ceturtdaļfinālā piekāpās Nikolasam Almagro, ciešot pirmo neveiksmi šajā turnīrā kopš 2003.gada, turklāt kopš 2008.gada nebija zaudējis nevienā setā.

Tikmēr Dimitrovs svētdien uzvarēja mazāk prestižajā Bukarestes "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, finālmačā ar 7-6 (7:2), 6-1 piekāpjoties čehu tenisistam Lukāšam Rosolam.

Arī pasaules ranga 16.vietā esošais Dimitrovs izcīnīja pirmo titulu karjerā uz māla seguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!