Foto: AFP/Scanpix
Vācijas tenisiste Angelika Kerbere otrdien kā pirmā sasniedza ASV atklātā čempionāta pusfinālu.

Ceturtdaļfināla mačā ar otro numuru izliktā Kerbere ar 7-5, 6-0 uzvarēja pagājušā gada vicečempioni Robertu Vinči no Itālijas.

Līdz ar to par vietu sestdien gaidāmajā finālā Kerbere sacentīsies ar Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu vai Karolīnu Vozņacki no Dānijas, kuras savstarpējo ceturtdaļfināla maču aizvadīs vēlāk otrdien.

"Pret Robertu vienmēr ir grūti spēlēt, jo viņa parasti demonstrē lielisku sniegumu. Tāpēc esmu ļoti priecīga, ka man izdevās uzvarēt divos setos," pēc panākuma izteicās Kerbere, kura vēl joprojām apdraud amerikānietes Serēnas Viljamsas ieņemto pasaules ranga pirmo vietu.

Līdz šim Kerbere ASV atklātā čempionāta pusfinālu bija sasniegusi 2011. gadā. Vāciete šogad triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā, kas pagaidām ir viņas vienīgā trofeja "Grand Slam" turnīros.

Tikmēr Sevastovas un Vozņacki mačs sāksies ap pulksten 2 pēc Latvijas laika.

Latvijas tenisistes iekļūšana ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā uzskatāma par lielu pārsteigumu. Tas Sevastovai ļaus kļūt par pirmo valsts raketi, apsteidzot Jeļenu Ostapenko, kura nespēja pārvarēt šī turnīra vienspēļu sacensību pirmo kārtu.

Ostapenko šogad sieviešu vienspēlēs "Grand Slam" turnīros netika kaut pie vienas uzvaras un šāda līmeņa sacensībās piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Šoreiz ASV atklātajā čempionātā nepiedalās Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ārstē plaukstas locītavas savainojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!