Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc iekļūšanas ASV atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā atgūs Latvijas spēcīgākās tenisistes titulu, kas pagaidām vēl pieder Jeļenai Ostapenko.

Kā ziņots, Sevastova "US Open" astotdaļfināla spēlē ar 6-4. 7-5 pieveicot turnīra 13. numuru, britu tenisisti Džoannu Kontu. Tas ir Sevastovas lielākais panākums līdzšinējā karjerā, kā arī atkārtots labākais Latvijas tenisa sasniegums. Pirms vairāk nekā 20 gadiem karjeras laikā pa reizei "US Open" un Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuva Larisa Savčenko-Neilande.

Par iekļūšanu "US Open" ceturtdaļfinālā WTA ranga 48. Vietas īpašniece Sevastova nopelnījusi 430 ieskaites punktus pasaules rangā, kas pēc nedēļas ļaus viņai kļūt par Latvijas labāko tenisisti un pasaules rangā apsteigt šobrīd 36. vietā esošo Ostapenko, kura "US Open" nepārvarēja pirmo kārtu. Visticamāk, ka Sevastova sasniegs arī jaunu savas karjeras rekordu WTA rangā, jo līdz šim viņas labākais sasniegums bija 36. vieta rangā 2011. gada janvāra nogalē.

Sevastova par iekļūšanu "US Open" ceturtdaļfinālā nopelnījusi arī 450 000 ASV dolāru lielu naudas prēmiju.

"Pret viņu bija tik grūti spēlēt. Lai gan neizmantoju mačbumbu, zināju, ka pie šādiem laika apstākļiem (saule vienā laukuma pusē, ēna otrā) man būs vēl iespēja lauzt pretinieces servi. Vajadzēja tikai sevi uzmundrināt cīnīties un cīnīties," pēc uzvaras pār Kontu teica Sevastova. "Joprojām grūti tam noticēt. Domās sevi esmu izsmēlusi, bet sajūtas ir fantastiskas."

2013. gada maijā Sevastova vairāku iemeslu dēļ pārtrauca savu karjeru, bet atgriezās profesionālajā tenisā 2015. gadā. Viņa jau pirmajā gadā pēc atgriešanās tenisā strauji pietuvojās pasaules labāko simtniekam, bet tagad tur nostabilizējusies un nākamnedēļ sasniegs jaunu personisko rekordu.

"Negaidīju, ka pēc aiziešanas (no tenisa) kādreiz šeit piedzīvošu tādus mirkļus," bilst Sevastova, kura uzskata, ka "otrajā karjerā" spēlē daudz labāk nekā pirms tam. "Dažreiz ar spiedienu (no malas) tieku galā labāk nekā iepriekš. Tas arī bija redzams pie mačbumbām. Vienmēr ir grūti beigt spēli, bet domāju, ka tagad ar to labāk tieku galā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!