Foto: AFP/Scanpix

Par sieviešu tenisa sezonas noslēguma turnīra - WTA "Tour Championships" - pusfinālisti piektdien pārliecinoši kļuva sacensībās ar ceturto numuru izliktā ķīniete Na Li.

Baltās apakšgrupas trešās kārtas mačā Li ar 6-2, 6-1 pārliecinoši uzvarēja turnīra otro raketi Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas, kļūstot par otro sacensību pusfinālisti.

Li ar trim uzvarām trīs mačos kļuva par savas grupas uzvarētāju, bet līdzās viņai pusfinālā iekļuvusi arī Jeļena Jankoviča no Serbijas, kura izlikta ar septīto numuru. Viņai piektdien vēl ir paredzēts mačs ar turnīra sesto raketi itālieti Sāru Erani, tomēr jau pirms šīs cīņas ir skaidrs, ja Jankoviča ieņems Baltās grupas otro vietu.

Tādējādi Jankoviča pusfinālā tiksies ar sarkanās grupas uzvarētāju Serēnu Viljamsu no ASV, kura ir pašreizējā WTA ranga līdere.

Savukārt Li pretiniece pusfinālā noskaidrosies vēlāk piektdien, kad cīņā par otro pozīciju sarkanajā grupā tiksies 2011.gada sacensību čempione Petra Kvitova no Čehijas, kura izlikta ar piekto numuru, un Angelika Kerbere no Vācijas, kurai ir astotais numurs turnīrā.

Pagājušā gada turnīra finālā Viljamsa ar 6-4, 6-3 uzvarēja krievieti Mariju Šarapovu, kura šoreiz nespēlē traumas dēļ. Iepriekš Viljamsa sezonas noslēguma sacensībās triumfējusi arī 2001. un 2009.gadā.

Pēc Stambulas turnīra Bulgārijas pilsētā Sofijā notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!