Foto: AFP/Scanpix
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien Francijas atklātā tenisa čempionāta trešās kārtas spēle ar rezultātu 6-1, 6-4 pārspēja Ukrainas sportisti Ļesju Curenko un pirmo reizi karjerā iekļuva "Grand Slam" turnīra ceturtajā kārtā.

Ostapenko pirmo setu aizvadīja gandrīz perfekti. Viņa trīs reizes lauza pretinieces servi un panāca rezultātu 5-0, tomēr pēc tam viņa zaudēja savas serves geimu. Mača pirmais sets pārāk garš nebija, jo nākamajā geimā rīdziniece vēlreiz lauza pretinieces servi.

Otrajā setā cīņa bija daudz saspringtāka, un tenisistes trīs reizes apmainījās ar uzvarām pretinieces serves geimos, taču izskaņā labāk spēlēja Ostapenko, kurai izdevās pirmo reizi karjerā sasniegt ceturto kārtu augstākās raudzes turnīros.

Šī abām tenisistēm bija trešā savstarpējā tikšanās reize šogad, un tagad divas uzvaras ir Ostapenko, bet Curenko – viena. Par ceturtās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 240 WTA ranga punktus, kas viņai ļaus pasaules rangā pietuvoties TOP30 un, visticamāk, sasniegt arī jaunu personisko rekordu. Latvijas tenisistes līdz šim labākais sasniegums pasaules rangā ir 33. vieta.

Ostapenko nākamajā kārtā tiksies ar austrālieti Samantu Stosuru, kura WTA rangā patlaban atrodas 22.pozīcijā un kura ar 6-2, 6-2 apspēlēja amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu, kura pasaulē ieņem 117.vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!