Foto: AFP/Scanpix

Latvijas jaunā tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien Dohas WTA "Premier" turnīra finālā parādīja teicamu sniegumu, tomēr pie sava pirmā WTA titula viņai tikt neizdevās.

Finālā gandrīz divu stundu ilgā spraigā cīņā Ostapenko ar 6-1, 4-6, 4-6 zaudēja spānietei Karlai Suaresai Navarro.

Ostapenko šo maču iesāka fenomenāli, izvirzoties vadībā ar 4-0, bet tad spāniete reizi servi spēja nosargāt. Turpinājumā Suaresa Navarro neko vairāk pirmajā setā nevarēja paveikt, un Latvijas sportiste pārliecinoši uzvarēja.

Otrajā setā cīņa bija daudz saspringtāka, un septītajā geimā Suaresa Navarro lauza Ostapenko servi un izvirzījās vadībā. Ostapenko šajā setā atspēlēties nespēja, taču trešā seta sākumā viņa ieguva breika vadību. Tomēr pēc tam viņa zaudēja četrus geimus pēc kārtas. Turpinājumā bija aizraujoša cīņa, taču Latvijas tenisa jaunā zvaigzne nespēja vairs izlīdzināt spēles rezultātu.

"Šī man bija lieliska nedēļa. Paldies Karlai par spēli. Es centos spēlēt, cik vien labi varu, un ceru, ka skatītāji to izbaudīja. Iekļūšana ranga TOP 50 ir jauki, bet mans mērķis ir augstāks," pēc spēles sacīja Ostapenko

Par Dohas turnīru Ostapenko nopelnīja 585 ieskaites punktus un nākamajā nedēļā pirmo reizi karjerā iekļūs pasaules ranga TOP 50. Tāpat Ostapenko nopelnīja 259 300 ASV dolāru lielu prēmiju, kas ir gandrīz tikpat, cik līdz šim viņa bija nopelnījusi karjerā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!