Foto: Reuters/Scanpix

Sieviešu tenisa sezonas noslēguma turnīru - WTA "Tour Championships" - otrdien ar zaudējumu sāka pagājušā gada sacensību uzvarētāja Petra Kvitova no Čehijas.

Turnīrā ar sesto numuru izliktā Kvitova pirmajā baltās apakšgrupas mačā ar rezultātu 3-6, 2-6 piekāpās polietei Agņeškai Radvanskai, kura izlikta ar ceturto numuru.

Vēl baltajā apakšgrupā spēlē krieviete Marija Šarapova, kura izlikta ar otro numuru, un turnīra septītā rakete Sāra Erani no Itālijas.

Tikmēr sarkanajā grupā cīnās WTA ranga līdere Viktorija Azarenka no Baltkrievijas, pašreizējā Vimbldonas un ASV atklātā čempionāta uzvarētāja amerikāniete Serēna Viljamsa, vāciete Angelika Kerbere un Na Li no Ķīnas.

Pēc viena apļa turnīriem katras apakšgrupas divas spēcīgākās tenisistes iekļūs pusfinālos. Būtiska nozīme apakšgrupu mačos ir arī aizvadīto setu skaitam, kas vēlāk var izšķirt vietu sadalījumu grupā. Pusfinālu uzvarētājas spēlēs finālā, bet mačs par trešo vietu netiks aizvadīts.

Pagājušā gada turnīra finālā Kvitova ar 7-5, 4-6, 6-3 pieveica Azarenku.

Pēc Stambulas turnīra Indonēzijas pilsētā Bali notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!