Foto: F64

Pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš jaunajā sezonā plāno spēlēt kopā ar vienu no Latvijas klasiskā volejbola izlases līderiem Hermanu Egleskalnu. Abi ir vienojušies, ka nākamo vasaras sezonu uzsāks vienā komandā, informē Pļaviņa mājaslapa internetā.

1990. gadā dzimušais Hermans Egleskalns (augums 202 cm) savas volejbolista karjeras laikā spēlējis Somijā un Beļģijā, bet šosezon pārstāvēs Francijas "Pro A" līgas kluba "Chaumont" krāsas. Tāpat pēdējos gados Egleskalns bijis Latvijas nacionālās izlases viens līderiem. Tagad viņš pieņēmis Mārtiņa Pļaviņa piedāvājumu nākamajā vasarā pievērsties pludmales volejbolam. Līdz šim nopietni pludmales volejbolu Egleskalns nav spēlējis, taču pirms vairākiem gadiem kopā ar dažādiem pāriniekiem (Tomu Vanagu, Andreju Jekimovu un Romānu Saušu) piedalījies vairākos Eiropas un pasaules čempionātos jauniešiem.

"Man bija nepieciešams bloķētājs, bet, kā zināms, tad Latvijā šīs pozīcijas spēlētāju nav daudz. Ar treneri Aigaru Birzuli apsvērām vairākas iespējas, taču nonācām pie secinājuma, ka dot iespēju sevi apliecināt Egleskalnam būtu vispareizāk. Jā, viņam būs jāpārorientējas no klasiskā volejbola uz pludmali, taču nedomāju, ka tam būs nepieciešams pārāk ilgs laiks. Hermans ir pietiekami tehnisks spēlētājs, turklāt viņš ir kreilis, kas pludmales volejbolā ir liels pluss," savu izvēli pamato Pļaviņš.

"Nākamās sezonas sākums mums nebūs viegls, jo Egleskalnam nav reitinga punktu, un viss atkal būs jāsāk no sākuma, bet neslēpšu, ka mūsu mērķis pirmajā kopīgajā sezonā ir regulāra dalība Pasaules kausa posmu pamatturnīros," portālā "viniirdivi.lv" stāstīja Pļaviņš.

Atgādināsim, ka aizvadītajā vasarā Pļaviņš spēlēja kopā ar Jāni Pēdu un Aleksandru Soloveju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!