Foto: F64
Latvijas volejbolists Toms Šmēdiņš nolēmis spēkus pilnībā koncentrēt pludmales volejbolam un klasisko volejbolu neplāno spēlēt, bet pēc šķiršanās ar Ruslanu Sorokinu jaunu pārinieku vēl nav atradis.

Toms Šmēdiņš šogad pirmo pilno sezonu pludmales volejbolā piedalījās Pasauls kausa posmos, startējot pārī ar Ruslanu Sorokinu. Tomēr sadarbība neizvērtās kā gaidīta, un sezonas beigas sportisti nesagaida kā duets.

"Rezultāts neizdevās. Tikai viena devītā vieta, lai gan pirms sezonas plānojām vairākos posmos devīto vietu, varbūt pat kādu piekto vietu. No otras puses, nav jau tik traki, jo pasaules rangā esam pietiekami augsti, 22.vietā. Gribējās pasaules čempionātā tikt no grupas ārā, tur mums pietrūka viens punkts, Eiropas čempionātā ļoti slikti nospēlējām," sarunā ar portālu "Delfi" teica Toms Šmēdiņš. "Eiropas čempionātā gan spēlējām pa taisno pēc Amerikas. Ruslans atlidoja divas dienas iepriekš, es tikai dienu, jo meklējām pēc iespējas lētāku lidošanu. Tas arī ietekmēja staru Eiropas čempionātā."

"Vairākos posmos bija tā, ka Ruslans nospēlē labi vai es nospēlēju labi, bet nevienā posmā abi nenospēlējām ideāli," neveiksmīgo sezonu atceras sportists.

Šmēdiņš piebilda, ka sezonu nācies pabeigt ātrāk un līdz ar to spēlēšanu pārī ar Sorokinu vairāku blakusapstākļu dēļ. "Spēlējām tik, cik bija finanses. Jau pēdējos posmos spēlējām daļēji par savu naudu, jo atbalstītāji mums nav tik daudz. Pēdējie posmi tagad plānoti Brazīlijā, Indonēzijā, DĀR – tur ir dārga nokļūšana, vajadzīgi lieli līdzekļi. Ruslanam vēl celis sāp, Maskavas posmā pēc turnīra viņš nevarēja pat paiet. Tikai ar pretsāpju līdzekļiem viņš dabūja sevi uz kājām, bet tas bijai tikai, lai nospēlētu. Tomēr tādos apstākļos ideālo sniegumu nevar parādīt."

Šosezon Toms Šmēdiņš plānojis kļūt tikai par pludmales volejbolistu, jo klasisko volejbolu zālē vairs nespēlēs. "Pludmalē tagad atpūtīšos, savedīšu veselību kārtībā, gatavošos nākamajai sezonai. Spēlēt abās pusēs [gan "bīču", gan klasiku] it kā var, bet jūtu, ka arī plecs jau sagurst sezonas beigās, mazliet arī celis. Tāpēc labāk sagatavoties, nostiprināt saites un ar 100% atdevi sevi veltīt vienam. Spēlējot abus, traumu gūšanas risks ir lielāks."

Pagaidām Šmēdiņš neatklāj, kas būs viņa pārinieks, bet uzsver, ka atrast to noteikti būs vieglāk, nekā Sorokinam, kurš ir bloķētājs.

"Ja viņš tagad meklētu kādu tīru aizsargu, man pat grūti pateikt, ko var izvēlēties. Ar bloķētājiem ir vieglāk, viņam jābūt virs 1,95 metriem. Paši varat paskatīties, kas te spēlē, un paspriest par maniem variantiem. Bloķētāju ir vieglāk iemācīt saspēlēties sezonas laikā nekā aizsargu. Pats vēl neesmu veicis 100% izvēli, galvā ir 2-3 varianti. Jārunā ar šiem spēlētājiem, tad jāiet runāt ar sponsoriem un tad jau varēs plānot nākamo sezonu."

"Sezonas nebūs jāsāk ar zemāka ranga turnīriem, jo pašam ir pietiekami labs rangs, paņemšu vēl spēlētāju, kuram ir kāds punkts, tad mēs tiekam klāt kvalifikācijai Pasaules kausā. Ja būtu situācija pirms šīs sezonas, kad man nebija punkti, tad būtu problēmas, bet tagad ir iekrāti punkti. Var teikt, ka spēlēšana ar Ruslanu nākusi par labu, jo esmu ticis pie punktiem. Kopumā sezona bija laba, nevar teikt, ka slikta," pozitīvo sezonā saskata Šmēdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!