Foto: FIVB

Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas pirmā turnīra – "Fuzhou Open" – kvalifikāciju otrdien Ķīnā nepārvarēja Latvijas pludmales volejbolisti Jānis Pēda/ Mārtiņš Pļaviņš.

Kvalifikācijā Latvijas duets bija izlikts ar otro numuru un pirmajā kārtā tam nevajadzēja spēlēt. Savukārt izšķirošajā, otrajā kārtā Pēda/ Pļaviņš ar 0-2 (17:21, 17:21) piekāpās ukraiņiem Sergejam Popovam/ Valērijam Samodajam.

"Fuzhou Open" pamatsacensībās šonedēļ startēs divi citi Latvijas dueti - Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Ruslans Sorokins/Toms Šmēdiņš.


Šajā gadā pludmales volejbola sacensības ir sadalītas dažāda līmeņa turnīros, un "Open" sacensības ir otrās pēc ranga. Augstāki ir tikai "Grand Slam" posmi, kas šajā sezonā būs desmit.

Atgādinām, ka pēc olimpiskās sezonas notika lielas izmaiņas Latvijas vadošajos pludmales volejbola pāros un izveidojās trīs augsta līmeņa dueti. Sākotnēji Latvijai pirmajā posmā bija ļauts pieteikt divus pārus, tomēr vēlāk Latvijai tika vēl viena vieta, un pēc ranga šobrīd vājākajam Latvijas duetam Pēdam/ Pļaviņam sacensības bija jāuzsāk no kvalifikācijas.

Līdzīgi būs arī nākamajā nedēļā, kad startēs Šanhajas "Grand Slam" turnīrs – Pēda/ Pļaviņš startēs kvalifikācijā, bet Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš un Sorokins/ Toms Šmēdiņš jau ir nodrošinājuši dalību pamatsacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!