Foto: LETA

Jaunizveidotais Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda apzinās, ka šīs sezonas sākums nebūs viegls, jo abi sportisti vēl nav pilnībā saspēlējušies, trešdien notikušajā preses konferencē atzina sportisti.

2013. gada sezonā Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda plāno startēt visos Pasaules kausa posmos Ķīnā, Argentīnā, Polijā, Argentīnā, Itālijā, Horvātijā, Šveicē, Kiprā, ASV, Krievijā, Vācijā, Indijā, Ugandā, Brazīlijā un Dienvidāfrikā, kā arī Eiropas un pasaules čempionātos, attiecīgi Austrijā un Polijā. Tāpat iespēju robežās viņi piedalīsies arī Latvijas čempionāta posmos un Eiropas kausa posmos. Duets Latvijas pludmales volejbola draugus priecēs ar startu ikgadējā šova turnīrā "King of the Beach". Abiem tuvākās četrgades mērķis ir ceļazīmes izcīnīšana uz olimpiskajām spēlēm, kas 2016. gadā notiks Riodeženeiro.

"Apzināmies, ka esam jauna ceļa pašā sākumā. Saprotam, ka sezonas sākums mums nebūs viegls. Daudzi noteikti jau ir aizmirsuši, cik smagi mums sākumā gāja ar Jāni Šmēdiņu, kurš tomēr smiltīs pēdējos gados bija spēlējis diezgan regulāri. Manam jaunajam pāriniekam Jānim Pēdam ir visi dotumi, lai kļūtu par augsta līmeņa pludmales volejbolistu, par to esmu pārliecināts," teica Pļaviņš. "Ar skaļiem mērķiem un saukļiem šobrīd klajā nenākšu, bet savus mērķus gatavojamies realizēt pragmatiski un stabili. Noteikti vēlos izteikt pateicību mūs komandas lielākajiem atbalstītajiem, kuri tic mūsu panākumiem un jaunām uzvarām. Mūsu galvenais mērķis šajā sezonā ir nostabilizēties Pasaules kausa posmu pamatturnīros."


Savukārt komandas treneris Aigars Birzulis ir apņēmības pilns: "Jebkurš treneris vai spēlētājs, protams, gribētu ielēkt pirmajā vagonā un darīt lielas lietas. Runāt par kaut kādām konkrētām vietām un rezultātiem šobrīd būtu nenopietni. Sporta funkcionāriem, žurnālistiem un līdzjutējiem interesē konkrēti rezultāti, bet mani kā treneri tas, kā komanda veidojas soli pa solim. Tas nav tā kā visiem no malas izskatās – salikām kopā divus večus un viņi tagad griezīs. Nepieciešams laiks. Ņemot vērā, ka Jānis Pēda ir tehnisks čalis, domāju, ka problēmām nevajadzētu būt. Viss tāpat būs manās rokās."

Par galvenajiem sezonas turnīriem duets virzījis pasaules un Eiropas čempionātus, kuri risināsies attiecīgi Polijā un Austrijā. "Ļoti ceram uz lielu Latvijas līdzjutēju pieplūdumu Stare Jablonki pilsētā Polijā, kur šogad risināsies pasaules čempionāts. Ģeogrāfiski tā būs tuvākā vieta Latvijai, kur būs iespēja redzēt visus pasaules labākos pludmales volejbola duetus. Interese no līdzjutējiem jau tagad ir milzīga, tāpēc paredzam, ka līdzjutēju atbalsts būs milzīgs, kas nešaubīgi priecē," pauž komandas menedžeris Jānis Celmiņš, piebilstot, ka komanda joprojām ir jaunu sponsoru meklējumos – nepieciešamais finansējums, lai komanda varētu aizvadīt pilnu sezonu, vēl nav piesaistīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!