Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas jaunie pludmales volejbolisti Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs ceturtdien cieta neveiksmi arī otrajā Kiprā notiekošajā pasaules čempionāta U-21 vecuma grupā spēlē.

B apakšgrupas pirmās kārtas mačā ar 11.numuru izliktais Latvijas duets ar 0-2 (20:22, 15:21) zaudēja amerikāņiem Heigenam Smitam un Kristoferam Orenikam, kuriem ticis 26.numurs, bet pēc tam otrajā cīņā ar 0-2 (17:21, 18:21) zaudēja Adrianam Valjesam Ruvio un Oskaram Pradesam Karniseram no Spānijas, kuri izlikti ar 23.numuru.

Turpinājumā piektdien un sestdien Lancmanis/Smirnovs aizvadīs vēl trīs apakšgrupas mačus.

Latviju čempionātā pārstāv arī Alise Pastare un Anete Briņķe, kuras sieviešu turnīrā izliktas ar 15.numuru, bet pirmajā mačā ar 2-0 (21:9, 21:11) pārliecinoši pieveica Osirisu Huaresu un Sokorro Halinasu no Nikaragvas, kurām piešķirts 22.numurs.

Arī viņas līdz sestdienai aizvadīs piecas apakšgrupas cīņas.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas spēļu sacensībās iekļūs katras apakšgrupas četras labākās komandas. Labākie astoņi dueti automātiski nopelnīs iespēju izslēgšanas turnīru sākt no otrās kārtas.

Pasaules čempionāts Kiprā ilgs līdz svētdienai.

Šosezon no Latvijas pāriem pie bronzas pasaules U-17 čempionātā tikušas Tīna Graudiņa un Linda Elizabete Gramberga, bet Edvarts Buivids un Reinis Pekmanis U-23 vecuma grupas pasaules čempionātā ierindojās piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!