Foto: FIVB
Ar otro uzvaru Eiropas čempionātu trešdien turpināja Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, bet Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs tika pie pirmā panākuma.

Ar pirmo numuru izliktais Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (21:11, 18:21, 15:10) pārspēja čehus Robertu Kufu / Janu Hadravu (17).

Pirmajā mačā Samoilovs/J.Šmēdiņš pieveica itāļus Mateo Čekīni un Mateo Martīno (32). Savukārt ceturtdien Latvijas labākajam duetam gaidāms mačs pret vāciešiem Sebastjanu Fuhu un Larsu Flīgenu (16).

Ar 15.numuru izliktie Pļaviņš/Solovejs savā otrajā B grupas spēlē ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:18) pieveica norvēģus Iveru Horemu / Geiru Eitūnu (18).

Pēdējā, trešajā apakšgrupas spēlē Pļaviņš/Solovejs spēkosies ar citiem norvēģiem Oivindu Hordviku / Kvamsdālu Mortenu (31). Pirmajā cīņā viņi piekāpās holandiešiem Aleksandram Brūveram/Robertam Mēuvsenam.

Tikmēr Toms Šmēdiņš / Jānis Pēda (29) piedzīvoja otro zaudējumu divās D grupas spēlēs, ar rezultātu 0-2 (16:21, 18:21) piekāpjoties spāņiem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram (4), kuri ir pagājušā gada Eiropas čempioni.

Šī Latvijas dueta liktenis izšķirsies pēdējā apakšgrupu turnīra spēlē ceturtdien, kur būs jātiekas ar vēl vienu pāri no Spānijas Fransisko Alfredo Marko un Kristanu Garsiju. Pirmajā cīņā viņi zaudēja vāciešiem Aleksandram Valkenhorstam / Štefanam Vindšeifam.

Trešdien savu otro spēli A grupā aizvadīs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!